Hieno juhannusyllätys Sonata Arcticalta – Uusi singlebiisi tarkasteltavissa!

21.6.2019 21:22

Kemiläisrykmentti Sonata Arctica julkaisee uuden pitkäsoittonsa alkusyksystä. Talviyö-levytys ilmestyy 6. syyskuuta.

Yhtye ennakoi kymmenettä studioalbumiaan A Little Less Understanding -singlellä, jonka lyriikkavideon pariin pääsee tuossa yläpuolella.

Sonata Arctican Tony Kakko kommentoi uutta biisiä Soundille suoraan Ranskasta, aurinkoisen Hellfest-jättifestarin tunnelmista:

A Little Less Understandingin kanssa kävi vähän sama juttu kuin aikoinaan I Have A Rightin kanssa. Toisin sanoen aluksi kelasin, että tässäpä simppeli ja mainio veisu Japanin-julkaisun bonukseksi, laulaja aloittaa.

– No, sitten kuitenkin kävi näin, että julkaisimme kappaleen tulevan albumin ekana sinkkulohkaisuna – siitäkin huolimatta, että kyseessä ei ole Talviyön terävin naula kenenkään koko levyyn tutustuneen mielestä. Kappale on vain yksinkertaisuudessaan sopivasti korvan myötäinen ja siten se on tavallaan mainio ramppi kohti kokonaista pitkäsoittoa.

A Little Less Understanding on myös jonkinlaista ”henkistä sukua” I Have A Rightille kertoessaan… mahdollisesti ainakin lapsen kasvatuksen haasteellisuudesta. Mutta kuten aina muulloinkin, olen jo nyt saanut kuulla vaihtoehtoisia, syviä tulkintoja kappaleen tekstin merkityksestä. Ja merkityksistä. Tuntuu todella hyvältä, että tämä biisi ja sen myötä koko tuleva levy alkoi hengittää ja elää omaa elämäänsä luojiensa ulkopuolella jo näin varhaisessa vaiheessa!

Levyn julkaisuun valmistautuva Sonata Arctica keikkailee lähiviikkoina Suomessa seuraavan aikataulun mukaisesti:

28.06. Oulu, Kuusisaari
05.07. Rauma, Unajan viihdepuisto
06.07. Lohja, Rantajamit
12.07. Lahti, Kauppatori
13.07. Tampere, Sauna Open Air
19.07. Kouvola, Kirkkopuisto
26.07. Rovaniemi, Ounaspaviljonki
02.08. Lappeenranta, Kaupungintalon edusta
09.08. Jyväskylä, Lutakonaukio
10.08. Lieto, SmugglerRok
16.08. Joensuu, Sirkkalan puisto

Lisää luettavaa