”On hienoa, että fanit ovat intohimoisia uuden levyn suhteen” – Tool-kitaristi Adam Jones antoi tilannepäivityksen ikuisuusprojektista

Toolin edellinen pitkäsoitto 10,000 Days julkaistiin vuonna 2006.

Fanien ei tarvinnutkaan odottaa uutta Tool-albumia 10 000 päivää.

Vaihtoehtometalliyhtye Toolilla on tunnetusti erityisen intohimoinen fanikanta, joka on saanut odotella uutta materiaalia yhtyeeltä jo yli kymmenen vuotta. Yhtyeen kitaristi Adam Jones sanoo olevansa kiitollinen, että bändi kiinnostaa edelleen, mutta toivoo samalla fanien ymmärtävän, etteivät he voi millään julkaista levyä ihan vain julkaisemisen vuoksi.

– ”Mutta kun olemme odottaneet 10 vuotta”, fanit yleensä tuskailevat. Mutta me pelaamme omilla säännöillämme. Haluamme kyllä saada levyn valmiiksi, mutta meidän kaikkien täytyy pystyä seisomaan sen takana ja ajoituksen täytyy olla kohdallaan. Niinpä fanimme odottavat ja janoavat jatkuvasti mitä tahansa, joka voisi olla merkki uudesta levystä, Jones toteaa The Press-Enterprisen haastattelussa.

– On hienoa, että fanit ovat intohimoisia uuden levyn suhteen. Se on hyvä asia ja merkitsee paljon, että he haluavat lisää. Mutta meidän täytyy kuitenkin edetä omaan tahtiin ja omien sääntöjen mukaan.

Yhtye onkin kädenojennuksena faneille esittänyt keikoillaan pätkiä Descending-nimisestä kappaleesta, joka Jonesin mukaan tulee löytymään seuraavalta levyltä. Tosin ei sellaisena, kuin sitä on keikoilla soitettu.

– Paras tapa kuvata sitä on elokuvavertaus. On tulossa jokin odotettu elokuva, joten ensimmäisestä trailerista tehdään hämmentävä, joka saa ihmiset raapimaan päätään. Olemme tehneet samoin. Otimme valmiin kappaleen, nappasimme siitä kaikkein erikoisimmat osat ja löimme ne yhteen antaaksemme pientä esimakua tulevasta, Jones kuvailee.

Mitään tarkempaa julkaisuaikataulua Jones ei kerro eikä edes, missä vaiheessa levyn työstäminen ylipäänsä tällä hetkellä on. Kitaristi kuitenkin vakuuttaa, että intohimo musiikkiin on yhä tallella.

– Olemme vanhempia, meillä on perheemme ja muita projekteja, joten aikataulujen yhteensovittaminen on vaikeampaa. Meillä on lisäksi ollut – ja on itse asiassa edelleen – joitain lakiteknisiä vaikeuksia, jotka ovat häirinneet luovaa ajattelua.