HIMistä ja In Flamesistä tutut muusikot ja Viiltäjä-Jack paiskaavat kättä – We Sell The Dead julkaisi ensisinglensä

Yhtye ammentaa inspiraationsa viktoriaaniselta aikakaudelta.

Helmikuun 23. päivä debyyttialbuminsa Heaven Doesn’t Want You And Hell Is Full julkaiseva We Sell The Dead tarjoaa esimakua tulevasta ensimmäisen singlelohkaisun ja musiikkivideon muodossa.

Erityisen mielenkiintoisen yhtyeestä tekee sen miehistö, josta voisi jopa käyttää kulunutta termiä ”superbändi”. Bändissä vaikuttavat nimittäin ex-HIM-rumpali Mika ”Kaasu” Karppinen, Niclas Engelin (In Flames), Apollo Papathanasio (Firewind, Spiritual Beggars) ja Jonas Slättung (Drömriket). Erikoinen on myös visuaalisuuteen panostavan yhtyeen inspiraation lähde.

”1800-luvun lopulla – aikakaudella, joka inspiroi bändiä suuresti – syntyi yksi maailman suurimmista ja synkimmistä rikosmysteereistä Viiltäjä-Jackin muodossa. Hänen henkilöllisyyttään ei tiedetä vieläkään varmasti, mutta tiedämme kauheudet, joita hän teki”, Slättung kuvailee.

”Nämä kuvat ja melko makaaberit sanoitukset saivat meidät pohtimaan, millaiselta heavy metal olisi kuulostanut 1800-luvulla tai miltä kuulostaisi, jos Viiltäjä-Jack olisi matkustanut ajassa ja liittynyt metallibändiin. We Sell The Dead olisi ollut luonnollinen valinta hänen taustabändikseen.”