”Hitler oli vasemmistolainen” ja ”EU vihaa meitä” – yksi haastattelu sai brittilehdistön ja sosiaalisen median kuhisemaan

Morrissey on jälleen vauhdissa. Muun muassa The Guardian uutisoi Mozzerin kotisivuillaan julkaisemasta haastattelusta, jota lehti kutsuu ”tavattomaksi jopa Morrisseyn asteikolla”. Ja onhan siinä melkoinen määrä mielipiteitä, jotka ovat omiaan saamaan miehen yleisön takajaloilleen.

Aikaisemminkin poliittisilla näkemyksillään kohua herättänyt laulaja laukoo merkillisiä kommentteja muun muassa rasismista, brexitistä ja islamiin tiukasti liittyvästä halal-lihasta, joka ärsyttää jyrkkänä eläinten oikeuksien kannattajana tunnettua Morrisseytä suunnattomasti.

”Halal-teurastukseen tarvitaan todistus, jonka voi antaa vain Isisin kannattaja”, Morrissey väittää. Tämä nyt ei siis pidä paikkaansa, mutta kyllähän maailmaan puhetta mahtuu. Toisaalta Morrissey haukkuu pataluhaksi myös juutalaisten kosher-ruoan.

Mitä rasismiin tulee, Morrisseyn mielestä rasistin leimaa jaetaan liian herkästi.

”Nykypäivän hölmö vasemmisto näyttää unohtavan, että Hitler oli vasemmistolainen”, Mozzer sanoo.

”Kun joku kutsuu sinua rasistiksi, hän sanoo silloin oikeastaan, että hmm, saatat puhua järkeä enkä tiedä miten vastata siihen, joten kenties jos kutsun sinua rasistiksi me molemmat unohdamme, miten hyvä sinun kommenttisi oli.”

Brexitistä laulaja puolestaan tokaisee, ettei sen anneta tapahtua kansan tahdosta huolimatta.

”Ei se toteutunut. EU ei antanut sen toteutua”, Morrissey sanoo.

”Ihmiset halusivat jättää EU:n, koska EU:n säännöt tuhoavat täysin vapauden, ja järkevä enemmistö näkee nyt yhä pelottavammilla tavoilla, miten paljon EU ja Britannian poliittinen eliitti vihaa meitä.”

Morrissey lisää, ettei itse äänestänyt brexit-vaaleissa lainkaan.

Mozzerin kommentit ovat sen verran kiihkeämielisiä, että sosiaalisessa mediassa vanhan indietähden ulostulo on otettu typertyneenä vastaan. Facebook-feediä seuratessa huomion kiinnittää esimerkiksi Soliti-levyfirman johtajan Nick Trianin julkinen kommentti: ”Officially destroying any Mozza items I have. What a turd of a human he has become.