HS: Corona, Moskova ja Dubrovnik lopettavat – Rakennusmestarien talo täysremonttiin

Kaupunkikulttuurin kannalta merkittävän rakennuksen kaikki vuokrasopimukset on irtisanottu.
23.10.2018 11:54

Helsingin Kampissa Eerikinkadun ja Fredrikinkadun kulmauksessa sijaitseva Rakennusmestarien talo menee täysremonttiin, jonka vuoksi kaupunkikulttuurin kannalta merkittävän rakennuksen kaikki vuokrasopimukset on irtisanottu, kertoo Helsingin Sanomat.

Toimintansa joutuvat siis lopettamaan talossa toimivat maineikkaat ravintolat Corona, Kafe Moskova ja keikkapaikkanakin toimiva Dubrovnik. Myös elokuvateatteri Andorra sulkee ovensa. Näillä näkymin ravintoloiden ja teatterin toiminta päättyy maaliskuussa 2019 tai viimeistään loppukeväästä.

Edellä mainitut, musiikkiväenkin suosiossa olevat ravintolat omistaa Eerikinkadun kulttuuriravintola Oy, jonka osakkaisiin kuuluvat muun muassa Aki ja Mika Kaurismäki. Ravintoloitsija Erkki ”Era” Lahti kertoo Helsingin Sanomille, että jatkoa ja korvaavia tiloja on jo pohdittu.

”Se on selvä juttu, että jotain me keksitään. Ollaan me joitain vaihtoehtoja jo vähän punnittu ja jotain on jo vähän kiikarissakin”, toteaa Lahti.

Koko talotekniikan uusiva jättiremontti tulee näillä näkymin jatkumaan ainakin kahden vuoden ajan. Lue aiheesta lisää Helsingin Sanomista.

Lisää luettavaa