HS: Helsingin Suvilahteen kaavaillaan Pohjois-Euroopan suurinta monitoimiareenaa

15.9.2022 12:57

Helsinki on ollut erinäisistä pakote- ja Venäjä-teknisistä syistä hetken aikaa ilman monitoimiareenaa, jossa voisi järjestä myös suuren mittakaavan konsertteja. Nyt Helsingin Sanomat uutisoi, että entisen Hartwall-areenan jättämää puutetta ollaan hyvää vauhtia paikkaamassa ja suunnitelmat ovat varsin kunnianhimoisia.

Helsingin Suvilahteen Tuska-festivaalin ja Flow’n kotikonnuille nimittäin puuhataan Pohjois-Euroopan suurinta areenaa, joka olisi siis mittaluokaltaan Tukholman Globeniakin (tai siis nykyään Avicii-areenaa) suurempi kokonaisuus. Areena vetäisi komeat 17 000 katsojaa, ja se on tarkoitus pystyttää Hanasaaren hiilivoimalan ja vanhojen kaasukellojen väliselle alueelle. Hankkeen taustalla on ryhmä kiinteistökehityksen, rakentamisen, rahoituksen, juridiikan ja urheilun ammattilaisia, mukana muun muassa jääkiekkovalmentaja Olli Jokinen, vuorineuvos Ilpo Kokkila, urheiluvaikuttaja Heikki Penttilä ja kiinteistösijoittaja Marko Kuusisto.

Tilanne on siksikin mielenkiintoinen, että Helsinkiin on vireillä myös toinen kookas monitoimiareena. Garden Helsinki -nimistä hallia kaavaillaan Helsingin Nordenskjöldinkadulle.

Helsinki on menettänyt monia suuren mittakaavan tapahtumia Tampereelle, kun nk. Hartwall-areena on pannassa ja Mansesta löytyy tähän tarkoitukseen sopiva Nokia-areena. Hartwall-areenana aiemmin tunnettu Pasilan halli jäi tyhjilleen venäläisten omistajakuvioiden takia. Hesari kirjoitti kesällä pitkät pätkät myös uutta hallia puuhaavan Ilpo Kokkilan Venäjä-mietteistä.

Lisää luettavaa