HS: Tuomari Nurmio lopettaa uuden tuotannon säveltämisen, tulossa vielä muutama laulu

26.8.2019 07:03

Jahas, yksi merkittävä luku suomalaisen populaarimusiikin historiassa näyttää lähenevän loppuaan. Helsingin Sanomat jututti Tuomari Nurmiota, ja pitkässä haastattelussa muun muassa kerrotaan, että Nurmio aikoo lopettaa uusien kappaleiden säveltämisen.

Tulossa on vielä muutama laulu ohjaaja Juha Hurmeen kanssa toteutettavalla Kalevala elävänä tai kuolleena -levyllä. Projektissa eri artisteille on annettu vapaat kädet peilata suhdettaan Suomen kansalliseepokseen. Tiedotteessa projektin tavoitteeksi asetettiin ”monitaiteellinen, -kulttuurinen ja -tieteellinen yllätyshyökkäys kalevalaisen kansanperinteen kimppuun”. Albumilla ovat mukana muun muassa Paleface, Ismo Alanko, Mara Balls ja Pekko Käppi.

Alun perin levyn piti ilmestyä 30. elokuuta, mutta Hesarin jutussa Nurmio mainitsee julkaisun siirtyneen ensi vuoden puolelle. Tämän jälkeen ei uusia Nurmio-kappaleita kannata odottaa. (EDIT: Kalevala-levyjä julkaistaan pidempi sarja, ja sarjan ensimmäinen osa tulee suunnitellusti 30.8. Ensi vuonna tulee sitten jatkoa.)

”Luultavasti käyn muistiinpanot vielä kerran läpi ja poltan loput, että pääsen niistä eroon”, Nurmio sanoo haastattelussa.

Haikeaksi vetää, mutta aikansa kullakin. Vuonna 1950 syntynyt Nurmio täyttää marraskuussa 69 vuotta.

Lisää luettavaa