Huijarimuusikon tempaus tuli kalliiksi – Joutuu maksamaan bändin ex-jäsenille sievoiset korvaukset

Threatin-yhtyeen kitaristi ja rumpali kävelivät oikeussalista voittajina.
13.5.2019 10:53

Viime vuoden lopulla maailmalla otsikoihin noussutta feikkimetalliyhtye Threatiniä pyörittänyt Jered Threatin, oikealta nimeltään Jered Eames (kuvassa), joutuu maksamaan bändinsä entiselle rumpalille ja kitaristille korvauksia pieleen mennestä kiertueesta. Asiasta uutisoi MetalSucks-sivusto.

Erikoinen vyyhti alkoi, kun yhden miehen yhtyettään pyörittänyt Eames onnistui buukkaamaan tuntemattomalle ”bändilleen” Euroopan-kiertueen. Jered onnistui myymään Threatinin keikkapaikoille muun muassa lipunmyyntilukuja ja Youtube-katselukertoja vääristelemällä sekä Facebook-tykkäyksiä ostamalla. Lisäksi Threatinin livevideoita oli editoitu siten, että niillä näytti olevan yleisöä paljon todellista enemmän. Hän myös teki itsestään feikkihaastatteluja ja vahvisti näin illuusiota menestyneestä yhtyeestä.

Totuus kuitenkin paljastui vähitellen, kun kiertueen ensimmäisillä keikoilla yleisöä ei ollutkaan Eamesin lupausten ja ”ennakkomyynnin” mukaisesti satoja vaan hassu kourallinen. Lopulta Threatiniin palkatut kitaristi, basisti ja rumpali ymmärsivät vedätyksen ja katsoivat parhaaksi poistua orkesterin vahvuudesta kesken katastrofikiertueen.

”En oikeasti tiedä mitä tunnen tällä hetkellä. En tiedä mikä on ylipäätään totta ja mikä ei. Olemme Joen [Prunera, kitaristi] ja Gavinin [Carney, basisti] kanssa samassa veneessä kuin kaikki muutkin. Olemme edelleen shokissa”, kommentoi rumpali Dane Davis tuolloin.

Prunera ja Davis nostivatkin syytteet Eamesia vastaan ja vaativat korvauksia lentolipuista ja muista matkakustannuksista, menetetyistä palkkioista sekä varta vasten kiertueelle ostetuista soittimista. Kalifornian korkein oikeus katsoi asian Pruneran ja Davisin hyväksi, sillä Eames ei saapunut puolustamaan itseään huhtikuun alussa pidettyyn oikeuskäsittelyyn.

Eames joutuu pulittamaan Pruneralle 10 000 dollaria sekä 250 dollaria oikeudenkäyntikuluja, Davisille puolestaan karvan alle 4 000 dollaria. Lisäksi Eames joutuu maksamaan reilut 4 000 dollaria korvauksia myös syytteet nostaneelle Davisin äidille, joka oli lainannut rumpalille rahaa paluulentoihin ja matkustanut itse Irlantiin katsomaan poikansa keikkaa.

Lisää luettavaa