”Olemme edelleen shokissa” – Nyt puhuu suosittuna metallimuusikkona esiintyneen miehen katastrofikiertueelle pestaama rumpali

Youtube

Raportoimme viikonloppuna, kuinka Jered Threatin -niminen losangelesilainen metalliartisti/-jekuttaja onnistui järjestämään itselleen Euroopan-kiertueen ostamalla some-tykkäyksiä ja -seuraajia sekä väärentämällä live- ja haastatteluvideoita. Miehen punoma valheiden verkko alkoi purkautumaan, kun kiertueen ensimmäisille keikoille ilmestyi vain muutama katsoja miehen lupaamien satapäisten yleisömassojen sijaan.

Miltä meno sitten mahtoi näyttää vuoden puhutuimpiin lukeutuvan turneen kulissien takana? Threatinin pestaama rumpali Dane Davis raottaa salaisuuksien verhoa Classic Rockin haastattelussa.

Mies kertoo olevansa edelleenkin täysin ymmällään kokemastaan. Hän hämmästelee, kuinka ei aluksi osannut lainkaan epäillä minkäänlaista vilunkipeliä. ”Vilkaisin heidän [some]tilejään, musiikkivideoitaan ja Jeredin postaamia haastatteluja. Heidän sosiaalisessa mediassa harjoittamansa markkinointi vaikutti hieman oudolta, mutta mitään poikkeuksellisen kummallista ei hypännyt silmille.”

Rumpali muistelee koesoittotilaisuuden sujuneen hyvissä merkeissä ja orkesterin nokkamiehen vaikuttaneen oikeinkin jalat maassa kulkevalta tyypiltä. Ainoa harmituksen aihe oli, että Threatinin lupaama palkka oli vain 300 dollaria koko kiertueelta. Koska kulut kuitenkin luvattiin kattaa, Davis päätti lähteä hakemaan itselleen uusia kokemuksia palkkapussin koosta välittämättä.

Mies sanoo epäilystensä heränneen ensimmäisen kerran oikein toden teolla, kun kiertue vaihtui äkisti Pohjois-Amerikasta Eurooppaan. Nokkamies väitti kuitenkin lipunmyynnin käyvän kuumana ja monen tulevista etapeista olevan jo valmiiksi loppuunmyyty. Niinpä treenit jatkuivat normaalisti ja yhtye siirtyi vanhalle mantereelle valmistautumaan tuleviin koitoksiin.

Kaikki sujui mukavissa merkeissä, kunnes tuli aika kiertueen surullisenkuuluisan avausillan. Davis muistelee näkemäänsä ja kokemaansa seuraavasti:

”Se oli Lontoon Underworldissa. Paikka oli mahtava, työntekijät mukaan lukien, ja soundi oli mitä loistavin. Kaikki oli erittäin ammattimaista. Saimme takahuoneen itsellemme. Mikään ei herättänyt epäilyjä, ennen kuin nousimme lavalle soittamaan settiämme. Meillä oli kaksi lämppäribändiä. Katsoin yleisöä ensimmäisen bändin aikana ja ihmettelin ettei paikalla ollut oikein ketään. Ajattelin, että ’Ehkäpä tämä bändi ei ole kovin suosittu.’ En tiennyt heistä juuri mitään. Meille ei kerrottu edes lämppäreiden nimiä, joten emme voineet ottaa niistä selvää. Ajattelin vain, etteivät he varmaankaan olleet järin suosittuja, ja olen kuitenkin ollut monesti keikoilla, joissa yleisö saapuu paikalle vasta juuri ennen pääesiintyjää.”

”Homma meni oudoksi siinä vaiheessa, kun olimme itse soittamassa, eikä paikalla edelleenkäään ollut juuri ketään. Maksimissaan varmaan kolme ihmistä. Tuumin itsekseni, että ’Tämä on kummallista. Tämän piti olla loppuunmyyty keikka. Mitä on oikein meneillään?’ Koko keikan ajan Jered kummasteli meille, että ’Tämä on outoa. Olen tottunut suurempiin yleisömääriin.'”

Threatin piti myös konsertin jälkeenkin tiukasti kiinni tarinastaan, että promootiosta vastanneen yrityksen oli täytynyt jollain lailla mokata keikan mainostuksen kanssa. Davisin mukaan sama trendi jatkui niin yleisömäärien kuin Jeredin esittämien tekosyiden suhteen seuraavillakin keikoilla. Kaiken lisäksi kulut alkoivat vastoin alkuperäisiä lupauksia langeta rumpalin itsensä kontolle. Mies joutuikin turvautumaan luottokorttiin saadakseen särvintä leivän päälle.

Lopulta Davisin ystävät alkoivat lähetellä tälle viestejä, joissa he kyselivät onko tämä jo nähnyt kiertueesta ja Threatinista mediassa julkaistuja kyseenalaisia juttuja. Tästä ei mennyt kauaakaan, kun Davis, kitaristi Joe Prunera ja basisti Gavin Carney katsoivat parhaaksi pakata soittimensa ja poistua orkesterin vahvuudesta.

Davisin mukaan Threatin ei missään vaiheessa myöntänyt huijaustaan, mutta toisaalta sitä ei mieheltä myöskään suoraan vaadittu. Kun Davisilta tiedusteltiin, tunteeko hän sääliä melkoiseen julkiseen myllytykseen joutunutta Threatinia kohtaan, vastauksesta paistaa epäusko ja -tietoisuus koko kuviota kohtaan.

”En oikeasti tiedä mitä tunnen tällä hetkellä. En tiedä mikä on ylipäätään totta ja mikä ei. Olemme Joen ja Gavinin kanssa samassa veneessä kuin kaikki muutkin. Olemme edelleen shokissa.”

Kiehtova haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan täällä. Alta voit puolestaan katsastaa yhtyeestä Manchesterissa 7. päivä kuluvaa kuuta tallennettua livekuvaa.