Huippujazzia tarjolla! Ennakkosoitossa Eero Koivistoinen Quartetin Hati Hati

18.2.2015 07:18

Lähes 50 vuotta jazzin parissa puurtanut saksofonisti ja säveltäjä Eero Koivistoinen julkaisee ensi viikon perjantaina kvartettinsa kanssa uuden Hati Hati -albumin. Upea ja monipuolinen jazzlevy soi nyt ennakkosoitossa Soundin netissä.

Suomijazzin suurimpiin nimiin lukeutuva Koivistoinen on esiintynyt pitkän uransa aikana monien legendojen kanssa – vai miltä kuulostavat esimerkiksi tällaiset nimet: Dizzy Gillespie, Randy Brecker, Gil Evans, John Scofield, tai Jack DeJohnette. Koivistoinen on perehtynyt urallaan myös etnomusiikkiin, minkä voi kuulla lähinnä Koivistoisen omia sävellyksiä sisältävältä Hati Hatilta. Albumilta löytyy myös kauniisti keinuva istrumentaaliversio Bob Dylanin The Times They Are A-Changing -kappaleesta.

Eero Koivistoisen diskografia pitää sisällään yli 20 sooloalbumia, joista ehkäpä maineikkain on vuonna 1968 julkaistu, suomalaisten runoilijoiden sanoituksia sisältävä Valtakunta. Jazzin ulkopuolella Koivistoinen oli muun muassa mukana yhden albumin vuonna 1967 julkaisseessa Blues Sectionissa.

Koivistoisen rinnalla Hati Hati -albumilla soittavat Alexi Tuomarila, Jori Huhtala ja Jussi Lehtonen.

Fyysinen Hati Hati -albumi on mahdollista hankkia omakseen jo torstaina 19.2. Helsingin Kirjasto 10:n Kymppiklubilla, jossa Eero Koivistoinen Quartet esiintyy. Tilaisuus alkaa klo 17.

Soundi suosittelee Hati Hatia lämpimästi myös jazziin vähemmän tutustuneille!

(Kuva: Teemu Salminen)

Lisää luettavaa