Huomionarvoisia Nightwish-uutisia: yhtyeen voi nähdä maaliskuussa kahdella erikoiskeikalla

17.12.2020 10:00

Koronapandemia pilasi pahanpäiväisesti Nightwishin kiertuesuunnitelmat. Yhtye ei päässyt tänä vuonna käytännössä lainkaan promotoimaan uusinta Human. :II: Nature. -albumiaan, mutta ensi vuonna olisi tarkoitus alkaa ottaa vahinkoa takaisin. Ensi alkuun yleisölle tarjotaan kaksi keikkaa uudenlaisessa ympäristössä: virtuaalimaailmassa.

Nightwish nähdään 12.–13. maaliskuuta kahdella An Evening with Nightwish in a Virtual World -striimikeikalla. Tiedote kuvaa konseptin ideaa niin, että bändi esiintyy virtuaaliseen maailmaan rakennetussa The Islanders Arms -nimisessä tavernassa, jonka ”ikkunoista yhtye ja yleisö sukeltavat erilaisiin 3D-mielikuvitusmaailmoihin”. Keikan teknisestä toteutuksesta vastaa Zoan, jonka kehittämä Burst Live -alusta oli käytössä myös JVG:n virtuaalisella keikalla vappuaattona.

Katsoja voi luoda keikkoja varten itselleen interaktiivisen avatar-hahmon ja liittyä spektaakkeliin omalla tietokoneella tai älypuhelimella. Yleisö voi reagoida esitykseen elein, suosionosoituksin tai emojein sekä chattailla muiden fanien kanssa. Kummallekin keikalle rakennetaan oma settilista, mutta arvattavasti tarjonta rakentuu pitkälti uusimman albumin ympärille.

Perjantain 12.3. keikka nähdään klo 21 Suomen aikaa, kun taas lauantain 13.3. esitys järjestetään Pohjois- ja Etelä-Amerikan aikavyöhykkeen ehdoilla. Esitysten pituus on noin puolitoista tuntia. Kahden illan yhteislippu kustantaa alkaen 25 euroa, ennakkomyyntiä hoidetaan bändin verkkosivuilla.

Lisää luettavaa