”Hyvää uutta vuotta, paitsi ei Ylelle” – Agentsin Esa Pulliainen julkaisi tulikivenkatkuisen julistuksen

2.1.2023 10:33

Yle tiedotti loppuvuodesta aikovansa lopettaa Esa Kuloniemen ja Teppo Nättilän viikottaiset musiikkiohjelmat Radio Suomesta ja siirtää ne kesällä lähetettäviksi sarjoiksi. Päätös otettiin musiikkipiireissä tyrmistyneenä vastaan: Kuloniemi ja Nättilä ovat tehneet vuosikymmeniä ansiokasta työtä blues- ja roots-musiikin parissa, ja herrojen ohjelmat ovat tarjonneet mielenkiintoisia löytöjä sekä alan asiantuntijoille että musiikkityylejä vähemmän kuluttaville. Esa Kuloniemi on toki tehnyt pitkän työn myös Soundin avustajana, joten olemme tässä vähän jäävejä kehumaan, mutta hemmetti soikoon, kyllä nämä kaverit ihan oikeasti ovat alallaan kerta kaikkiaan rautaisia ammattilaisia.

Esa Pulliainen näyttää hänkin harmistuneen päätöksestä. Pulliainen julkaisi Agentsin Facebook-sivulla varsin kovasanaisen viestin, jossa kitaristi käytännössä sanoo, ettei Agentsin musiikkia tarvitse enää Ylen asemilla soittaa, mikäli meno on tällaista.

”Hyvää uutta vuotta, paitsi ei Ylelle”, Pulliainen aloittaa viestinsä

”Hyi Yle. Vanha kunnon Radio Suomi tekee kyllä kaikkensa liittyäkseen loppumattomaan roskamediakanavien kaanoniin. Nyt lopettamalla rosterinsa kirkkaimmat helmet – Teppo Nättilän ja Esa Kuloniemen roots-musiikkiohjelmat. Ennenkin on Yle suvainnut potkia meitä rokkareita nilkkaan, K.W. Blomqwistin show heivattiin helvettiin jo taannoin eikä tilalle saatu mitään. Eikä olisi ollut helppokaan Ylen tätä hoitaa. K.W., Teppo ja Kulis edustavat alansa ehdotonta hallintaa, ja asiantuntemus aiheista on yliopistoproffan luokkaa.”

Pulliainen harmittelee erityisesti Kehä III:n ulkopuolelle jäävien rock’n’rollin ystävien tilannetta, kun yleisölleen jopa henkireikänä toimineet ohjelmat poistuvat eetteristä.

”Mulla on ollut aina hyvät suhteet Yleen ja Radio Suomeen, mutta nyt en enää näe jatkoa suhteelle. Agents-levyjen soitto voidaan siellä vaikka lopettaa. Pitäydyn putkiradioni kanssa ULA-ryhmä ykkösessä”, Pulliainen kirjoittaa.

Lue Agents-johtajan alkuperäinen viesti alta. Mikäli Ylen ohjelmamuutokset harmittavat sinuakin, arvon lukija, niin tarkasta vaikkapa tämä adressi.

Lisää luettavaa