Hyvästit lähes 200 keikalle – Pääkaupunkiseudun yleisötilaisuuksien uudet rajoitukset ovat kylmää vettä kulttuuriväen niskaan

Alan kurimus vaan syvenee.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt tiukentaa koronaan liittyviä rajoituksia ensi viikon maanantaista eli 23. marraskuuta alkaen. Uudet tiukennetut rajoitukset ovat voimassa kolme viikkoa. Syy tiukentamiseen on koronatilanteen paheneminen pääkaupunkisueudulla kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen. Asiasta tiedotettiin tänään aamupäivällä pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa. Aiheesta uutisoi Yle.

Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä rajoitetaan 20 henkeen, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki tuleville kolmelle viikolle suunnitellut keikat, teatteriesitykset ja muut tapahtumat täytyy siirtää tai pahimmassa tapauksessa perua kokonaan.

Meteli.net-sivuston listauksen mukaan pelkästään Helsingissä oltaisiin 23.11.-13.12. välisenä aikana järjestämässä yli 150 konserttia (kuten muun muassa Mew’n keikka Kulttuuritalolla 23.11.). Espoo ja Vantaa mukaan luettuna keikkoja olisi Meteli.net-sivuston mukaan lähemmäs 200. Tähän kun laskee päälle ne keikat, joita ei sivustolla ole listattuna, niin ihan pienistä luvuista ei ole kyse.

Koronakoordinaatioryhmä kehottaa myös noudattamaan harkintaa yksityistilaisuuksien järjestämisessä ja suosittelee, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia toistaiseksi järjestetä lainkaan.

”Juuri nyt on aika toimia. Kaikkea ei voi ratkaista rajoituksilla, olennaista on, miten ihmiset käyttäytyvät. Skarpataan seuraavat kolme viikkoa, ja noudatetaan ohjeistuksia, rajoituksia ja suosituksia”, sanoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedotustilaisuudessa.

Korjaus 20.11.2020 kello 13.02: Mainittu Mew’n Kulttuuritalon-konsertti on siirretty jo aiemmin toukokuulle 2021.