Hyytävää joulua kaikille – Mercury Circlen videossa joutuu joulupukki kokemaan kovia

Millainen vuosi, sellainen joulukin, tuumaa Mercury Circle. Jaani Peuhun hallinnoima kokoonpano julkaisi juuri uuden Our Funeral (Like Xmas) -kappaleen, jonka kaveriksi on tehty myös asiallinen musiikkivideo. Katso tämä hirtehisempää joulumieltä pursuava tuotos alempaa.

Video on koostettu vuonna 2012 julkaistun Laupeuden laitapuolella -lyhytelokuvan kuvastosta. Joonas Rannan ohjaamassa elokuvassa Joulupukki joutuu Helsingissä vaikeuksiin hieman Aki Kaurismöen Mies vailla menneisyyttä -elokuvan tapaan. Kaurismäen henki leijailee tuotoksen yllä muutenkin: ”Olenko taivaassa?” ”Et aivan, olet Helsingissä” on sellainen dialoginpätkä, ettei sen innoittajasta ole epäselvyyttä.

Goottirock-henkinen Our Funeral (Like Xmas) on Peuhun mukaan omistettu kaikille heille, joille joulu ei ole pelkästään ilon juhla. Koronavuonna on myös pelkona, että juhlasta tulee tavallistakin hankalampi.

”Koska jo normaalitkin joulut ovat poliiseille ja pelastushenkilökunnalle vuoden kiireisin päivä, niin mitä se mahtaa olla koronavuonna? Toivon suuresti, että huoleni on turha ja perheitä ja naapureita ei ajeta hankeen alkoholin voimalla. Toivottavasti osaamme kaikesta huolimatta syleillä sitä rauhaa, johon pandemia on meidät pakottanut”, kirjoittaa Jaani Peuhu tiedotteessa.

Mercury Circlen Facebook-sivut sijaitsevat täällä.