Iced Earth -kitaristi Jon Schaffer myöntää syyllisyytensä alkuvuoden kongerssihyökkäykseen – vuosien vankeus uhkaa

17.4.2021 18:21

Iced Earth -kitaristi Jon Schaffer on myöntänyt syyllisyytensä kahteen syytekohtaan alkuvuodesta Yhdysvalloissa tehtyyn kongressihyökkäykseen liittyen. Miestä vastaan nostettiin alunperin kaikkiaan kuusi eri syytettä.

Schaffer tunnusti häirinneensä kongressin toimintaa sekä tunkeutuneensa rakennukseen vaarallisen aseen kanssa (karhun karkoitukseen tarkoitettu suihke). Maksimirangaistus rikoksista olisi 30 vuotta vankeutta, mutta CNN:n tietojen mukaan syyttäjien ja Schafferin asianajajat ovat neuvotelleet 3,5–4,5 vuoden tuomiosta.

New York Timesin mukaan Schaffer on anonut ja päässyt todistajansuojeluohjelmaan, sillä miestä on kuulusteltu yhteyksistään puolisotilaalliseen Oath Keepers -organisaatioon, jonka jäsenhattuun hän oli pukeutunut mellakoinnin aikana.

Tuomion julistusta on lykätty 60 päivää ja Schaffer odottelee nyt kohtalonhetkeään vapaalla jalalla, mutta valvonnan alaisena.

Laulaja Stu Block ja basisti Luke Appleton poistuivat Iced Earthin vahvuudesta heti Schafferin sekoilun tultua julki. Myös kitaristi Jake Dreyer on Consequence Of Soundin mukaan vihjannut ottaneensa loparit yhtyeestä.

Lisää luettavaa