Iggy Pop AC/DC:n laulajana? Sellaistakin vaihtoehtoa harkittiin joskus, Iggy sanoo

3.1.2023 07:14

Millaiseksi olisi rockmusiikin historiankirjoitus mahtanut vääntyä, jos Iggy Pop olisi liittynyt jossain vaiheessa AC/DC:n laulajaksi? Tällaista kuviota Iggyn mukaan aidosti harkittiin jossain välissä – miten vakavissaan, sitä ei tarina kerro, mutta ainakin laulajalle itselleen esitettiin tällainen mahdollisuus.

Asia tulee puheeksi Iggyn New York Timesille antamassa haastattelussa. Jutun pääaiheena on Iggyn 6. tammikuuta julkaistava 20. soololevy Every Loser, mutta puhetta riittää muustakin. AC/DC-kuviosta uutisoi myös Blabbermouth.

”Kauan sitten, kun en ollut vielä kasannut The Stoogesia uudelleen ja muuttanut Englantiin, niillä oli yksi manageri. Se kaveri kysyi minulta, olisinko ollut kiinnostunut liittymään AC/DC:n riveihin. He etsivät tuolloin laulajaa”, Iggy kertoo haastattelussa.

Miksi kuvio ei sitten edennyt mihinkään? Iggy ei vain kokenut olevansa oikea mies hommaan.

”Kuuntelin heidän levyään. Ajattelin, etten minä sovi siihen”, Iggy sanoo. ”Siinä ei ollut kysymys mistään sellaisesta, etten olisi pitänyt heistä. Se albumi oli varsin hyvin tehty. He tekevät huolellista jälkeä, mutta eivät he minua tarvinneet.”

Se jää hämärän peittoon, milloin manageri täsmälleen ottaen tarjouksensa esitti. Ihan AC/DC:n alkuaikoina 1970-luvulla vai Bon Scottin kuoleman jälkeen? Kukaties joku pääsee vielä joskus esittämään tällaisen tarkentavan kysymyksen. Mutta olisihan tuo ollut metka yhdistelmä! Ajatuksen tasolla nyt ainakin – siitä ei ole mitään takeita, olisiko homma voinut lainkaan toimia käytännössä.

Lisää luettavaa