Ihanan herkkää Popedaa! Ensiesityksessä akustinen Kaasua, komisaario Peppone -versio

Pesolan promokuvan poseeraus on haettu tietenkin Popedan debyytin kannesta.

Popeda ja herkkä eivät ole kovin yleinen sanapari, mutta Pesola-yhtye on asiasta selvästi toista mieltä. Todistaakseen Popedan äijämäisen pinnan alle piiloon jäävän kauneuden Pesola on lähtenyt uhkarohkealle tielle ja tehnyt levyllisen akustisia versioita Popeda-klassikoista.

Ensimmäisenä maailmalle esitellään nyt Soundissa ensiesityksensä saava Kaasua, komisaario Peppone (alkup. 1983), joka kiistattomasti todistaa konseptin toimivuuden. Pohjavireeltään surumielinen ja kiehtovasti sovitettu folk pukee kappaletta täydellisesti.

”Lyriikat resonoivat mielestäni hienosti tämän päivän kaoottisessa populismin, rasismin ja vihapuheen kyllästämässä maailmassa”

Alempaa löytyvän kauniin videon on ohjannut Juho Länsiharju, ja sille saadaan pian jatkoa Raswaa koneeseen -videon myötä. Rakkaudesta Popedaan -albumi ilmestyy 24.5.

Peppone oli ensimmäinen biisi johon tartuin, koska sen lyriikat resonoivat mielestäni hienosti tämän päivän kaoottisessa populismin, rasismin ja vihapuheen kyllästämässä maailmassa. Me tarvitaan Pepposta auttamaan maailman vääryyksien korjaamisessa nyt enemmän kuin koskaan. Uskon että jokaisen sisällä asuu pieni Peppone ja on aika päästää se irti, kertoo yhtyeen nokkamies Jouni Pesola.

Jouni Pesola teki ennen musiikkia Bon Jouni -nimellä, ja samaisen yhtyeen pohjalta kasaantui myös Pesola-yhtye. Popeda-projekti sai syntynsä Bon Jounin soitettua vuonna 2012 yhden keikan pelkkiä Popeda-covereita. Kertaluontoiseksi kaavaillusta keikasta toivuttuaan Jouni huomasi, että Popeda oli tehnyt häneen lähtemättömän vaikutuksen.

Pesolan Popeda-versio löytyy myös digipalveluista ja toki sitä myöten myös Soundin Parasta juuri nyt -soittarilta (Spotify & Deezer).