Ilmaisen lounaan aika on ohi – Neil Young muuttaa arkistosivustonsa maksulliseksi

Kiitettävän maltillinen hinnoittelu tuskin kaataa kenenkään taloutta.

Neil Young lanseerasi viime vuoden lopulla neilyoungarchives.com-sivuston, joka nimensä mukaisesti on lähes pohjaton aarrearkku Youngin musiikista kiinnostuneille. Sivustolla pystyy kuuntelemaan studioalbumien lisäksi kaikenlaista harvinaisempaakin materiaalia, ja vieläpä huippulaadulla. Kunhan ensin pääsee jyvälle sivuston kieltämättä omituisesta ja kankeasta käyttöliittymästä…

Alusta asti oli tiedossa, että jossain vaiheessa sivusto muuttuu ilmaisesta maksulliseksi, ja nyt se aika on koittamassa. Mutta älkää säikähtäkö – hinta on hyvin edullinen. Kesäkuun alusta lähtien Youngin arkistosivut avautuvat 1,99 dollarin kuukausimaksua tai 19,99 dollarin vuosimaksua vastaan. Kiitettävän maltillista hinnoittelua.

Lisäksi tilaajille luvataan ensikuunteluoikeuksia uusiin julkaisuihin, keikkalippujen ennakko-ostomahdollisuuksia, videostreamauksia keikoilta sekä kaikenlaista muuta spesiaalia. Osa sivustosta säilyy jatkossakin ilmaisena.

Syksyllä on luvassa sivuston odotettu mobiiliversio.

Neil Young ilmoitti samalla myös jättävänsä Facebookin enemmän tai vähemmän taakseen ja keskittävänsä viestintänsä sivustolleen.