Ilman Paul McCartneya The Beatles olisi tehnyt huomattavasti vähemmän levyjä, sanoo Ringo Starr

14.5.2024 21:33

Tuoreessa AXS TV:n haastattelussa The Beatles -rumpali Ringo Starr muistelee yhtyeen jäsenten keskinäisiä välejä, jotka eivät olleet kovin hyvät bändin viimeisinä vuosina. Rumpalin mukaan bändi olisikin luultavasti tehnyt vain murto-osan levyistään, mikäli Paul McCartney ei olisi ollut mukana.

”Emme me tulleet toimeen. Meitä oli neljä jätkää ja ärsytimme toisiamme. Vaikka ei se koskaan tullut musiikin tielle. Kun biisi laskettiin sisään, kaikki antoivat parhaansa”, Starr toteaa.

”Mutta Paulin ansiosta – hän oli oikea työnarkomaani – teimme lopulta paljon enemmän levyjä kuin minä ja John (Lennon) olisimme keskenämme tehneet. Me tykkäsimme enemmän vain istuskella ja hengailla. Se oli Paul, joka tuli sanomaan, että no niin jätkät. Ja sitten mentiin.”

Starr kertoo myös oppineensa arvostamaan bänditovereitaan sen jälkeen, kun yhtye tapasi Elvis Presleyn.

”Meitä oli neljä kaverusta, jotka oli kotoisin samasta kaupungista. Katsoimme toistemme perään. Jos yksi meistä alkoi sekoilla tai egoilla, kolme muuta piti hänet raiteilla”, Starr tuumaa.

”Kun tapasimme Elviksen, ajattelin, miten surullisen yksin hän oli. Hänellä oli paljon ihmisiä ympärillään, mutta hän oli omillaan. Minulla oli kolme kaverusta rinnallani.”

Lisää luettavaa