Iloisia uutisia: Ronnie James Dion elämäntarinan kertova dokumenttielokuva saa ensi-iltansa tänä vuonna

5.1.2022 15:01

Virallinen Ronnie James Dio -dokumenttielokuva tulee nähtäville vielä tämän vuoden aikana, ilmoittaa edesmenneen laulajasuuruuden leski Wendy. Asiaa käsiteltiin argentiinalaisen journalistin Lucas Gordonin toimittamassa haastattelussa, jonka nostaa esille myös Blabbermouth.

Dokkarin raakaversio on ilmeisesti jo valmis, ja Wendy Dio kertoo sen näkemisen olleen varsin tunteikas hetki. Diosta julkaistiin hiljattain myös elämäkertakirja, mutta tuleva dokumentti jatkaa vielä eteenpäin siitä kohtaa, mihin kirja päättyi.

”Kirja päättyy vuoteen 1986, kun Ronnie esiintyi Madison Square Gardenissa, mutta dokumentti kertoo hänen elämästään loppuun asti”, Wendy kertoo. ”Elokuvan näkeminen herätti paljon tunteita. Katsoin sitä tiedottajani ja dokumenttia rahoittavan BMG:n edustajan kanssa, ja me kaikki itkimme.”

Dokumentissa Dio-keskeisiä ajatuksiaan kertaavat muun muassa Rob Halford, Lita Ford, Jack Black, Tony Iommi ja Geezer Butler. Mahasyöpää sairastanut Ronnie James Dio kuoli vuonna 2010 67-vuotiaana.

Lisää luettavaa