Iron Maiden -laulaja ei pitänyt näkemästään jättifestareilla – ”’Maksoin kolme tonnia lipuista. Katsokaa minua!’ Painu vittuun”

6.12.2023 12:49

Iron Maiden esiintyi Metallican, AC/DC:n, Judas Priestin, Guns N’ Rosesin ja Toolin kanssa Kaliforniassa järjestyssä Power Trip -jättitapahtumassa lokakuussa. Maiden-solisti Bruce Dickinson ei ollut täysin vakuuttunut kokemastaan ja näkemästään. Erityisesti miestä hiersi eturivin katsojakunta.

Dickinson muisteli brasilialaisen 92.5 Kiss FM -radiokanavan haastattelussa.

”Power Trip oli meille vähän outo kokemus”, Dickinson sanoo. ”Soitimme hyvän shown, ja vedimme tapahtumassa Maiden-shown. Emme mitään suurimmat hitit -settiä — soitimme Maiden-keikan Somewhere Back In Time -tyyliin, deathoftheceltseineen ja kaikkineen. Oli vähän outoa kun ihmiset olivat seisseet kuumuudessa koko päivän. Lämppäriä ei ollut lainkaan. Menimme lavalle kylmiltään. Tai no, ainakin ilman lämmittelijää. Mutta kuulostimme mielestäni hyvältä. Oli se kuitenkin vähän epätavallinen tilanne.”

”Oli kummallista nähdä ihmiset, joiden pitäisi olla lavan edessä, seisovan festivaalilippujen kalleuden takia takana, ja edessä oli vain rikasta porukkaa kuvaamassa kaiken puhelimillaan”, Dickinson jatkaa. ”Penskat, joille haluaa soittaa, olivat kaukana takana. Ja se on itse asiassa ihan perseestä. Se ei ollut meidän tapahtumamme, me emme järjestäneet sitä. Menemme ensi vuonna Amerikkaan oman kiertueemme tiimoilta. Ja lavan edessä olevat tyypit ovat silloin ansainneet paikkansa. He ovat oikeita faneja ja siitä tulee mahtavaa.”

Dickinsonilta kysytään, oliko tämä syy siihen miksi laulaja mainitsi eteläamerikkalaiset fanit Power Trip -keikalla.

”Kyllä vain. Ottakaa mallia oikeista rock’n’roll-faneista — ei mistään lavan eteen pyrkivistä poseeraajista. ’Maksoin kolme tonnia lipuistani. Katsokaa minua!’ Painu vittuun”, Dickinson päättää.

Lisää luettavaa