Irwin Goodmanista ilmestyy romaanimuotoinen elämäkertateos, jossa kertojana toimii kansantaiteilija itse

Kirjassa kerrotaan värikkäitä tositarinoita Irwinin uralta ja elämästä.
16.3.2023 13:57

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta Irwin Goodmanin (Antti Hammarberg, 1943-1991) syntymästä. Sen kunniaksi kansantaiteilijan elämästä julkaistaan romaanimuotoinen Reteesti vaan, Irwin Goodman -elämäkertateos. Tänä keväänä julkaistavan kirjan kirjoittajina ovat toimineet aiheen perusteellisesti tuntevat Ari Lahti, joka oli Irwinin läheinen ystävä ja luottomuusikko 1980-luvulla, sekä kevyen musiikin asiantuntija Veikko Tiitto.

Lähes 400-sivuisen teoksen on kustantanut Valkeakoski-Media, ja romaanin kertojana toimii Irwin Goodman itse.

”Irwin oli yksi Suomen kaikkein suosituimmista artisteista, niin keikkamäärien kuin levymyynninkin perusteella katsottuna. Välissä oli laskukausia, mutta aina hän nousi uudelleen, ja usein entistä kovempaan suosioon. Kerromme kirjassamme tositapahtumista ja Irwinin omia, sekä lähellä toimineiden ihmisten mietteitä. Niin viimeiseltä keikalta kuin ensimmäisistä nousuistakin, muun muassa siltä ajalta, kun Ryysyranta-hitti oli ollut kuukausikaupalla listan ykkösenä ja saman niminen loistotalo oli rakenteilla Hämeenlinnan naapurikuntaan Hattulaan. Uutta tietoa ja tarinaa matkoilta Suomessa ja Euroopassa, keikoista suomalaisilla taloilla ja Cannesin musiikkifestivaaleilla”, kertoo Ari Lahti tiedotteessa.

Juhlapainos, kovakantinen sidottu versio ja e-kirja ilmestyvät vielä maaliskuun 2023 aikana. Myös äänikirja on tulossa myöhemmin tänä vuonna.

Lisää luettavaa