Ismo Alanko laulamassa Shakespearea – Kuuntele Rikokseni löyhkää!

5.8.2020 09:05

Shakespeare-klassikko Hamlet nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa rockmusikaalina, kun se saa ensi-iltansa Tampereen Työväen Teatterissa 3.9. Produktio on saanut kaksi kovan luokan ”rokkikummia”, Ismo Alangon ja Maija Vilkkumaan, jotka fiittaavat kahdella musikaalin biisillä.

Nyt on julki niistä ensimmäinen, Ismo Alangon laulama Rikokseni löyhkää. Yhtyeenä esityksessä toimii Hamlet and his Gravediggers -niminen ryhmä osaavia muusikoita: Varre Vartiainen (kitara), Jarmo Saari (kitara), Jani Auvinen (rummut), Teemu Broman (basso), Joonas Mikkilä (koskettimet) ja Paavo Malmberg (lyömäsoittimet, koskettimet ja ohjelmointi). Kappaleen on säveltänyt Eeva Kontu ja sen teksti on Shakespearea suomentajina ja sovittajina Michael Baran ja Eeva Kontu.

– Kun kerran elämässä pyydetään laulamaan Shakespearen tekstiä, ei siitä voi kieltäytyä. Claudiuksen tilitys on silkkaa rock n’ rollia: armon perään ulvotaan, vaikka sielu on jo myyty paholaiselle. Bändi on myös loistava, Gravediggersin kitarat murisevat uskottavasti tuomiopäivän tunnelmissa, Alanko kertoo. 

Otso Kauton ohjaamassa musikaalissa Claudiuksen roolissa nähdään Jari Ahola.

Maija Vilkkumaan biisi On hieno mieli rikki julkaistaan keskiviikkona 12.8.

Lisää luettavaa