Ismo Alanko suuntaa konserttisaleihin

Ismo Alanko lähtee 33 S – kolmannesvuosisata taiteilijaelämää -konserttisalikiertueelle marraskuussa. Luvassa on mittavia keikkoja laajennetulla livekokoonpanolla – lavalla nähdään siis vierailijoita, jotka ovat olleet tavalla tai toisella mukana Alangon toiminnassa vuosien varrella. Kiertueen päivämäärät ja muusikkovierailijat paljastetaan elokuun puolivälissä.

– Kun teimme päätöksen kiertueesta ja sen ajankohdasta niin tajusin rundin ajoittuvan hetkeen, jolloin tulee kuluneeksi tasan kolmannesvuosisata Hassisen Koneen ensimmäisistä keikoista. Tästä ajatuksesta syntyi otsikko 33 S, joka viittaa myös vinyylilevyn pyörimisnopeuteen. Tarkoituksemme on nimittäin soittaa materiaalia niin vinyylien aikakaudelta kuin uudemmilta digiajan julkaisuiltakin. Konserttisaleissa musiikin tunneskaalasta voi ottaa kaiken irti: pienestä ja herkästä voi liukua räjähtävään rokkaukseen ja ääripäiden välimaastossa riittää runsaasti tutkittavaa, Alanko kuvailee.

Konserttisalikiertuetta ennakoidaan myös Maailmanlopun sushibaari / Kolmannesvuosisata taiteilijaelämää -julkaisulla. Paketti sisältää livelevyn, jonka kaltaista ”Suomessa ei ole aikaisemmin tehty”. Julkaisun yksityiskohdista kerrotaan myöhemmin Ismo Alangon Facebook-sivulla.