Jaakko Eino Kalevi pohtii perimmäisiä ja syviä asioita tulevalla minialbumillaan – Katso jalan alle käyvän nimikkokappaleen video

Kevin Lunan videossa Las Vegas aavikoineen, lähiöineen ja väriloistoineen muodostaa kollektiivisen hallusinaation huipun.
30.9.2019 15:56

Jaakko Eino Kalevi julkaisee 22. marraskuuta uuden Dissolution-minialbumin. Seitsemän kappaletta käsittävää levyä esitellään nyt nimikkobiisiin tehdyllä musiikkivideolla, jonka toteutuksesta vastaa Kevin Luna. Kappaleella laulaa myös Berliinissä majapaikkaansa pitävä taiwanilaislaulaja Yu-Ching Huang, jota kuullaan levyllä myös parilla muullakin kappaleella.

”Konsepti alkoi hyvin minimalistisena: Las Vegasissa oleva mies ei voi lopettaa tanssimista. Yksityiskohdat tippuivat sitten paikoilleen siitä lähtökohdasta. Videon flow’ssa on unimainen logiikka – mielestäni Vegas on hyvinkin unenomainen paikka, jos pystyy ottamaan hieman etäisyyttä kaikesta spektaakkelista. Halusin näyttää, miten aavikko, lähiöt sekä kauppakadut yhdessä muodostavat paikan, joka tuntuu kuin jonkin kollektiivisen hallusinaation huipentumalta. Unelta, joka on pakotettu todellisuuteen ja josta emme pysty heräämään”, avaa Luna videon taustoja.

Itse Dissolution-levyn teema on Jaakko Eino Kalevin mukaan ei enempää eikä vähempää kuin maanpäällisen elämän alkuperän mysteeri.

”Sanotaan, että elämän synty on kuin vesilasiin liukeneva mustepisara. On mahdotonta tulla taas siksi pisaraksi. Elämä maan päällä on mysteeri – liukenemisen tarina”, artisti kuvailee.

Jaakko Eino Kalevi keikkailee minialbumin tiimoilta loppuvuoden aikana muun muassa Kairossa, Malmössä, Göteborgissa ja Tukholmassa. Hänet on mahdollista nähdä myös Helsingin Korjaamolla 14. joulukuuta

Lisää luettavaa