Jack White otti kantaa rockin tulevaisuuteen tuoreessa haastattelussaan: ”Rock ’n’ roll tarvitsee ruiskeen tuoretta verta”

Rock ’n’ rollin moniottelija Jack White uskoo, että rockilla on vielä toivoa, vaikka musiikkityylin kuolemasta onkin kohkattu jo muutamankin vuosikymmenen ajan. Mielipide kävi ilmi KROQ-radiokanavan The Kevin & Bean Show’ssa, kun mieheltä tiedusteltiin mielipidettä nykytilanteeseen, jossa Coachellan kaltaisten megafestivaalien rock-tarjonta loistaa lähinnä poissaolollaan.

”Rock ’n’ roll tarvitsee ruiskeen tuoretta verta potkiakseen ihmisiä jälleen kunnolla persuuksille”, White pohtii yltä löytyvällä videolla. ”Mielestäni se muhii pinnan alla ja kohtsillään alkaa tapahtua. Se on hyvä juttu. Rock ’n’ rollin alkuajoista saakka aina 10-12 vuoden välein ilmaantuu jotakin tuoretta, jota voitaisiin kutsua vaikkapa punk-asenteeksi tai vastaavaksi villitykseksi. Hommat käyvät hulluiksi parin vuoden ajaksi, sitten on hieman hiljaisempaa ja joudumme odottelemaan taas ennen seuraavaa innostuneisuuden aaltoa. Näemme sitä Third Manilla jatkuvasti, lukuisia uusia rock ’n’ roll -akteja ja voin kertoa, että tilanne on parin viime vuoden aikana ollut aivan erilainen kuin vielä viitisen vuotta sitten. Voin siis sanoa, että kohta alkaa taas räjähdellä.”