James Bluntin hittiballadi on pahasti väärinymmärretty – ”Ne ihmiset, jotka haluavat soittaa sitä kappaletta häissään, ovat sekaisin”

Englantilainen laulaja-lauluntekijä James Blunt tunnetaan parhaiten hänen vuoden 2004 You’re Beautiful -hitistään, jonka siivin laulajan Back To Bedlam -levystä tuli Ison-Britannian 2000-luvun myydyin albumi. Tästä kauniista balladista on tullut myös yksi hääjuhlien vakionumeroista.

Tuoreessa Huffington Post -artikkelissa laulaja kuitenkin sanoo olevansa kaikkea muuta kuin romanttinen ja sama koskee myös You’re Beautiful -kappaletta, joka Bluntin mukaan on todella väärinymmärretty laulu.

– Olen saanut romantikon leiman. Vitut, en todellakaan ole. Ja ne ihmiset, jotka haluavat soittaa sitä kappaletta häissään, ovat vitun sekaisin. Kappale kertoo aineista sekaisin olevasta tyypistä, joka kyttää metrossa jonkun toisen tyypin tyttöystävää – ja tämä tyyppi seisoo siinä heidän vieressään. Laulun kertoja on siis pervo, joka pitäisi laittaa lukkojen taakse, Blunt toteaa.

Blunt on monissa haastatteluissa sanonut olevansa hittiinsä lopen kyllästynyt, mutta toteaa Huffington Postissa olevansa kuitenkin onnekas saatuaan aikaiseksi kappaleen, jota niin moni oikeasti rakastaa. Sen vuoksi hän myös edelleen esittää kappaletta keikoillaan – kunnioittaakseen fanejaan.

– Jokainen hyvä asia menettää makunsa ennemmin tai myöhemmin. Minä rakastan hampurilaisia, mutta jos syön niitä joka ikisellä aterialla, kyllästyn siihen. Onko You’re Beautiful ärsyttävä kappale? Ei ole, ellei sitä tungeta kilokaupalla väkisin kurkusta alas. Sitä paitsi mekin keskustelemme tässä ainoastaan tuon biisin vuoksi, Blunt sanoo.

– Se on yksi konserttieni kohokohdista. Ei se kohokohta, mutta yksi niistä. Minulle itselleni se on sen vuoksi, että siitä tiedän keikan olevan lopuillaan ja kohta pääsen juomaan olutta.

Blunt julkaisi viidennen pitkäsoittonsa The Afterlove 24. maaliskuuta.