James Kottak, 61, on kuollut – Scorpions muisti entistä rumpaliaan somessa

Lukuisat kollegat ja muusikkoystävät ovat myös muistaneet Kottakia sosiaalisessa mediassa.
10.1.2024 08:32

Rumpali James Kottak, joka muistetaan erityisesti ajastaan Scorpionsissa ja Kingdom Come -yhtyeessä, on kuollut. Suru-uutisen on TMZ:lle vahvistanut rumpalin tytär Tobi. Kottak menehtyi tiistaina 9. tammikuuta 61-vuotiaana.

Kottak oli urallaan mukana lukuisissa eri kokoonpanoissa vaikuttaen vuosien varrella muun muassa Montrosessa, McAuley Schenker Groupissa, Warrantissa, The Cultissa sekä Dio-yhtyeessä, jossa tämä toimi Vinny Appicen tuuraajana kevään 1997 kiertueella. Kingdom Come -yhtyeeseen Kottak liittyi vuonna 1987 ja oli mukana bändin kahdella ensimmäisellä pitkäsoitolla. Bändi hajosi hetkellisesti 1989, mutta laulaja-kitaristi Lenny Wolf jatkoi  bändiä uudella kokoonpanolla ilman Kottakia jo seuraavana vuonna.

Kotta liittyi Scorpionsiin vuonna 1996 korvaten yhdellä levyllä soittaneen Curt Cressin. Kottakista tuli yhtyeen toistaiseksi pitkäaikaisin rumpali; hän oli bändissä 20 vuotta ja soitti viidellä studioalbumilla – Eye II Eye (1999), Unbreakable (2004), Humanity: Hour I (2007), Sting in the Tail (2010) ja Return to Forever (2015). Vuosia vakavasta päihdeongelmasta kärsinyt Kottak erotettiin bändistä syksyllä 2016 ja hänen tilalleen otettiin Motörheadistä ja King Diamondista tuttu Mikkey Dee. Vuonna 2018 Kottak palasi Kingdom Comeen, jossa tämä oli mukana aina kuolemaansa saakka.

”Todella surullisia uutisia. James Kottak, rakas ystävämme ja rumpalimme 20 vuoden ajan on kuollut 61-vuotiaana. James oli hieno ihminen, mahtava muusikko ja rakastava perheenisä. Hän oli meille ’veli toisesta äidistä’ ja jäämme kaipaamaan häntä”, Scorpions-leiri muisti entistä rumpaliaan X:ssä eli entisessä Twitterissä.

Scorpionsin lisäksi lukuisat kollegat ja ystävät, muun muassa laulaja Jeff Scott Soto, Kingdom Come -basisti Johnny ”JB” Frank, laulaja Tim ”Ripper” Owens sekä AC/DC-rumpali Simon Wright ovat muistaneet Kottakia sosiaalisessa mediassa. Great White -kitaristi Mark Kendall kertoi puolestaan yrittäneensä auttaa edesmennyttä rumpalia selättämään demoninsa vielä viime hetkillä.

”Otin Kottakiin yhteyttä kuukausi sitten ja tarjosin tukeani ja apuani alkoholismin kanssa. Mutta hän ei ollut valmis. Olisin saanut hänet katkaisuhoitoon ilmaiseksi suhteiden avulla ja kerroin hänelle siitä. Hänen poismenonsa saa minut surulliseksi. Otan osaa kaikille, jotka häntä rakastivat”, Kendall kirjoitti X:ssä.

Lisää luettavaa