Jeff Scott Soto pitää kiinni väitteestään, että Yngwie Malmsteen uhkasi perua konserttinsa saatuaan tietää entisen laulajansa olevan katsomossa

8.3.2023 21:53

Lukuisista eri yhtyeistä tuttu laulaja Jeff Scott Soto esiintyi kahdella ensimmäisellä Yngwie Malmsteenin albumilla. Sittemmin muusikoiden tiet ovat vuosien varrella kohdanneet muutamaankin otteeseen, mutta erityisen läheisistä väleistä ei herrojen kohdalla voida puhua. Tästä saatiin jonkinlainen näyte viime vuonna, kun Soto herätti huomiota väittämällä, että ruotsalainen kitarajumala uhkasi peruuttaa konserttinsa toukokuussa Kalifornian Agoura Hillsissä saatuaan tietää hänen olevan yleisössä.

Soto pitää edelleen kiinni tarinastaan brasialialaistoimittaja Igor Mirandan tuoreessa haastattelussa.

”Se oli tavallaan hauska juttu. Postasin siitä tuona iltana someen, koska se oli niin uskomatonta. Minua nauratti”, Soto muistelee. ”’Minun on pakko jakaa tämä kun se on niin hölmöä’, tuumin. Mutta se, että minua sanottiin sen jälkeen valehtelijaksi, teki siitä entistäkin hauskempaa. Miksi ihmeessä valehtelisin tuollaisesta? Miksi edes näkisin niin paljon vaivaa nähdäkseni jonkun, joka ei halua nähdä minua tai olla seurassani? Olin siellä katsomassa ystävieni bändiä. He kutsuivat minut. Käyn siinä paikassa jatkuvasti.”

”En ajatellut aiheuttavani mitään harmia pysyttelemällä nurkassa. Ja tietty sitten kun tieto siitä että olin paikalla alkoi levitä, minulle sanottiin että keikka peruttaisiin mikäli pysyisin rakennuksessa”, Soto selvittää. ”Se on miljoonaprosenttinen totuus. Kaksi siellä työskennellyttä kaveria tuli luokseni ja sanoi: ’En tiedä mistä on kyse, Jeff, mutta joudun valitettavasti kertomaan että mikäli et poistu paikalta, keikka perutaan.’ Olin muutenkin jo lähdössä. Olin siellä katsomassa kaverieni bändiä. Kun he olivat soittaneet, olin maksamassa laskuani baarimikolle, joka on myöskin erittäin hyvä ystäväni, ja kaikki näkivät tapahtumat ja ihmettelivät, että ’voitteko uskoa tätä?'”

”En ollut siellä Yngwien keikan takia. En ollut suunnitellut jääväni. En ujuttautunu sisään — ei mitään sellaista”, Soto jatkaa. ”Se oli minusta todella hölmöä ja naurettavaa. Mutta on valitettavaa että niin kävi, sillä en mitenkään haluaisi jatkaa tästä puhumista tai repiä aiheesta otsikoita. Haluan vain rauhaa kaikilta elämässäni. Jos jollakulla on ongelma kanssani, haluan vain halata heitä ja jatkaa elämääni. Haluan lähteä tältä planeetalta ilman vihamiehiä. Mutta valitettavasti homma ei siltä puolelta mennyt niin.”

Malmsteen ei tuoreeltaan ollut tapahtumien kulusta yhtä mieltä.

”Hmmmm… luulen eräiden tyyppien keksivän taas tarinoita medialle. Lapset, älkää uskoko päästä keksittyjä paskapuheita ihmisiltä, jotka yrittävät pysytellä ajankohtaisina!” Malmsteen kirjoitti. ”Hän ei ole minulle niin tärkeä että peruisin keikkani faneiltani. Toisaalta agenttini kertoi hänen livahtaneen sisään maksamatta, joten järjestyksenvalvojat heittivät hänet ulos. Tietyt ihmiset keksivät juttuja… ilmaantuvat keikalleni, joutuvat järjestyksenvalvojien poistamaksi koska luikertelivat sisään MAKSAMATTA, ja sitten keksivät tarinan yrittäessään saada mediahuomiota… jotkut ihmiset ovat sairaita. LOPETA minusta puhuminen ja hae apua.”

Alla Soton tuore haastattelu.

Alla puolestaan Soton ja Malmsteenin vanhoja somepäivityksiä aiheen tiimoilta.

Lisää luettavaa