Jennie Abrahamsonin Suomen-kiertue vauhtiin – uutuusvideo ensinäytössä Soundin netissä

9.9.2014 09:49

Ruotsalainen laulaja-lauluntekijä Jennie Abrahamson aloittaa tänään viiden keikan kiertueen Suomessa. Abrahamson esiintyy Helsingissä, Turussa, Oulussa, Tampereella ja Vaasassa.

Edellisen kerran laulaja esiintyi Suomessa toukokuussa, Peter Gabrielin lämmittelijänä Hartwall-areenalla. Soundi tapasi Pohjois-Amerikasta palanneen Abrahamsonin keväällä helsinkiläishotellin ravintolan terassilla.

− On mukavaa tulla takaisin Suomeen. Kun on kiertueella, sitä elää tietynlaisessa kuplassa. On mukavaa olla taas Euroopassa. Yhteiskiertue on ollut jännittävä, opettavainen, hieno ja outo.

− Olen tehnyt aiemmin Ruotsissa ja Euroopassa isoja kiertueita itsekseni ja muiden artistien kanssa. Peter Gabrielin kanssa kiertäminen on ollut silti aivan oma lukunsa. Siinä produktiossa on niin paljon henkilökuntaa mukana. Olemme päässeet hänen yksityislentokoneensa kyydillä keikkapaikasta toiseen. Siinä oli aluksi vähän että ”okei”. Se on ollut outoa.

− Kun esiinnyimme Yhdysvaltain länsirannikon kaupungeissa, majoituimme New Yorkissa yhteen hotelliin ja lensimme edestakaisin päivittäin. Kun palasimme Pohjois-Amerikasta Ruotsiin, ahtauduimme pakettiautoon kahden muusikon kanssa ja lähdimme keikalle. Se tuntui erikoiselta. Ajoimme kuudensadan kilometrin matkan itse säästääksemme kustannuksissa.

Jennie Abrahamson julkaisi neljännen pitkäsoittonsa Gemini Gemini helmikuussa. Laulaja odotti levyn menestyvän katastrofaalisen huonosti.

− Ihan hyvin kaikki on lopulta mennyt. Paljon paremmin kuin odotin. Keikat ovat olleet hyviä ja tuntuu, että on mukava tulla taas Suomeen syksyllä omille keikoilleni.

”Olen soittanut yhden parhaista Suomen-keikoistani Turussa.”

Abrahamson on käynyt Suomessa useita kertoja.

− On kivaa, kun täällä voi puhua ruotsia. Olen enimmäkseen käynyt Helsingissä, Turussa olen soittanut yhden parhaista keikoistani Suomessa, mutta kaikkiaan täällä on ollut aina mukavaa.

− Soitan syksyn keikoilla varmasti sekä vanhaa että uuden levyn materiaalia. Klubikeikoilla on yleensä enemmän aikaa, joten setistä voi koota melko kattavan.

Mikä oli hauskinta Peter Gabrielin kanssa keikkaillessa?

− Kun olimme Lontoossa keikalla, löysimme kivasta liikkeestä kruunut, jotka päässä olemme välillä esiintyneet. Peter esitteli meidät yleisölle joka ilta. Me esiinnyimme toisella puolella lavaa ja hän esitteli meidät lavan toisella puolella seisten. Hän ei tiennyt meidän hankkineen kruunuja, joten kun spotit syttyivät ja me seisoimme lavalla kruunut päässä, hän repesi nauramaan. Se oli hauska hetki.

Abrahamson muistelee jännittäneensä ensikohtaamista Gabrielin kanssa.

− Harvoin sitä pääsee tapaamaan omaa idoliaan. Olin hyvin hermostunut, mutta hän oli alusta asti rento ja mukava. Hän ilmoitti heti haluavansa esitellä meidät itse konserttien aluksi. Hyvin älykäs ja lämmin ihminen. Supertähteys on hänestä kaukana. Hän oli vilpittömän pahoillaan, että hän oli lausunut Linnean (Olsson, Abrahamsonin kanssa kiertänyt laulaja-lauluntekijä) nimen englantilaisittain eikä niin kuin se pitäisi lausua, eli ruotsalaisittain.

Jennie Abrahamsonin uunituoreen singlen Wolf musiikkivideo on nyt ensinäytössä Soundin netissä. Katso video alla.

Wolf kertoo siitä, mitä emme voi nähdä kanssaihmisistämme. Kuinka toiset ovat hankalammin luettavissa kuin toiset, laulaja kertoo kappaleesta.

(Kuva: Visa Högmander)


Abrahamsonin voi nähdä keikalla Suomessa tällä viikolla seuraavasti:

9.9. Tavastia, Helsinki

10.9. Klubi, Turku

11.9. 45 Special, Oulu

12.9. Klubi (Monsters Of Pop), Tampere

13.9. Ritz, Vaasa

Lisää luettavaa