Jimi Hendrixin ”Taikaboa” huutokaupataan – Hinnan arvioidaan nousevan lähes 17 000 euroon

Vaaleanpunainen höyhenpuuhka oli Hendrixin onnenkalu.
2.9.2020 12:17

Omega Auctions järjestää tiistaina 8. syyskuuta huutokaupan, jossa on myynnissä pitkä lista erilaisia musiikkiaiheisia keräilyesineitä. Yli 1300 myyntikohteen joukossa on muun muassa Elvis Presleyn omistama Raamattu, valokuvia, soittimia, julisteita, vinyylilevyjen alkuperäispainoksia ja Sinead O’Connorin nahkatakki.

Kaupan on myös Jimi Hendrixin käytössä ollut vaaleanpunainen höyhenpuuhka, joka oli kitarasankarille tärkeä onnenkalu. Hänellä oli puuhka yllään muun muassa Are You Experienced -albumin promokuvassa, jota käytettiin esimerkiksi levyn Amerikan-painoksen kannessa (infrapunaefektin vuoksi puuhka näyttää kuvassa keltaiselta) sekä legendaarisella vuoden 1967 Monterey Pop -festivaalikeikalla. Puuhkan lähtöhinnaksi on asetettu 10 000 puntaa (noin 11 300 euroa) ja hinnan arvioidaan kohoavan peräti 15 000 puntaan eli noin 16 800 euroon.

”Jimi kutsui sitä ’Taikaboaksi’, koska se toi hänelle paljon onnea… Osoittaakseni kunniaa hienolle miehelle ajattelin, että nyt on oikea aika antaa ’Taikaboa’ eteenpäin yhdessä muutamien valokuvien kanssa, jotka otin Jimistä vuonna 1967”, sanoo valokuvaaja Karl Ferris, jolle Hendrix aikoinaan luovutti puuhkan.

Hendrixin ”Taikaboan” hinnan odotetaan nousevan aina 15 000 puntaan saakka. Kuva: Omega Auctions

Lisää luettavaa