Joe Elliott oikoo Def Leppardiin liittyvän yleisen väärinkäsityksen – ”Se on todella hölmö termi”

12.5.2024 12:12

Def Leppard -solisti Joe Elliott ei pidä yhtyeeseen usein liitetystä brittimetallin uuden aallon, tai ylipäätään heavy metalin, leimasta.

”Minulla on hankaluuksia heavy metal -termin kanssa”, Elliott sanoo The Rockoneurs -podcastin haastattelussa, ”sillä kaikki rockin ulkopuolella pitävät heavy metal -bändissä olemista huonona juttuna.”

Elliottin mielestä heavy metaliin liittyy tiettyä matalaotsaisuutta. ”Sitä saa käsityksen, että kaikki ovat ääliöitä.”

Laulaja lisää, että termiä on kautta aikain liitetty sellaisin artisteihin, joihin se ei yksinkertaisesti sovi – Def Leppard mukaan lukien.

”Ufo ja Thin Lizzy eivät olleet heavy metalia”, Elliott sanoo. ”Oliko Motörhead? Heillä oli bluesvaikutteensa… Queen ei ollut heavy metal -bändi, mutta heillä oli pari heavy metal -biisiä, kiitos Brian Mayn, ja mielestäni sama pätee meihin.”

Elliottin näkemyksen mukaan Def Leppard on aina ollut ”raskasta rockia”, josta se on liukunut sujuvasti sekä kevyempään että raskaampaan suuntaan.

”Jos me olemme heavy metalia, niin sitten on The Rolling Stoneskin”, laulaja toteaa, ”sillä heilläkin on kaksi kitaraa, basso, rummut ja laulaja.”

”Se on todella hölmö termi”, Elliott päättää. ”Minua ottaa aina päähän kun bändejä yritetään ahtaa lokeroihin.”

Lisää luettavaa