Jonathan Davis: Korn, Deftones, Limp Bizkit ja kumppanit olivat viimeinen isojen rockbändien aalto

Jonathan Davis.

Korn-nokkamiehen mukaan nu-metal oli viimeinen todella käänteentekevä liike rockmusiikissa.

Korn-nokkamies Jonathan Davisin mukaan tämän päivän rockyhtyeet eivät voi kasvaa yhtä isoiksi kuin 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa suureen suosioon nousseet niin sanotut nu-metal -yhtyeet kuten Korn, Deftones, Limp Bizkit ja niin edelleen. Davis keskusteli aiheesta Hatebreed-laulaja Jamey Jastan podcast-sarjassa vieraillessaan ja totesi, ettei kukaan voi vaikuttaa jälkipolviin samassa määrin kuin hän ja aikalaisensa tekivät.

”Olen aina sanonut, että tämä erä ja nuo bändit siltä ajalta olivat isojen ja todellisten rockbändien viimeinen aalto. Se aika oli ja meni eikä kukaan tule nousemaan kuten me teimme. Kukaan ei tule enää kokemaan samaa. Se oli elämääkin suurempaa”, Davis pohtii.

”En yritä olla ylimielinen tai sellaista, mutta… Me olimme pop-bändejä vastaan. Se oli me vastaan Britney Spears ja Backstreet Boys ja sitten hip hop -yhteisö otti meidät vastaan. Kun me soitimme [afroamerikkalaisille merkittävässä] The Apollossa, Puff Daddy oli siellä. Samoin Busta Rhymes, Lil Kim… Kaikki itärannikon räppärit tulivat ja ottivat avosylin vastaan.”

”En ollut koskaan nähnyt sellaista rajojen ylittämistä ja luulen, etten tule enää koskaan näkemäänkään.”