Judas Priest -basisti muistelee yhtyeen alkuaikojen hektistä kiertue-elämää – ”Se maksoi minulle kaksi avioliittoa”

Ian Hill.
Sami Lommi

Judas Priest -basisti Ian Hill muisteli menneitä WSOU 89.5 FM -radionkavan hiljattaisessa haastattelussa. Juttutuokion aikana käsiteltiin muun muassa kiertävän muusikon elämäntyylin asettamia haasteita perhesuhteisiin. Yhtyeellä oli monien aikalaistensa tavoin alkuaikoinaan tapana julkaista levyjä varsin tiiviiseen tahtiin ja viettää suurimman osan ajasta tien päällä.

”Se oli korkean profiilin aikaa, ja me olimme nuoria”, Hill muistelee. ”Me halusimme tehdä niin. Innokkuutemme oli rajatonta. Heti kun olimme päättäneet yhden kiertueen, emme malttaneet päästä palaamaan äänitysstudioon ja aloittamaan kaiken uudelleen. Ja sitä jatkui aina Painkilleriin saakka. Ram It Downin ja Painkillerin välillä oli pieni tauko. Mutta sellaista se oli.”

”Jälkeenpäin tarkastellessa se maksoi minulle kaksi avioliittoa, koska ei sitä ehtinyt koskaan olla kotona”, Hill jatkaa. ”Missasin ensimmäisen poikani varttumisen melkein kokonaan, ja kun katson tätä taaksepäin, se on hyvin surullista. Ei sillä että se olisi vaikuttanut häneen. Olemme aina olleet hyvin läheisiä, mutta hänen äitinsä käytännössä kasvatti hänet.”

”Kuten sanoin, se oli se innokkuus ja yllyke, jokin, joka ajaa eteenpäin”, Hill lisää. ”Eikä sitä voi kuvitella itseään tekemässä mitään muuta. Se on juuri se juttu — olet tauolla ja tuumit: ’Mitä me nyt oikein teemme?’ Se on nyt vähän muuttunut, meistä on tullut vanhempia, emmekä pysty pitämään enää [tuollaista tahtia yllä]. Mutta teemme edelleen nin paljon kuin pystymme.”

Hill oli naimisissa Judas Priest -laulaja Rob Halfordin Sue-siskon kanssa vuodet 1979-1984, ja heillä on avioliitostaan yhteinen poika. Toisen vaimonsa Letitian kanssa Hillillä on puolestaan tytär.