Judas Priestin Rob Halford antaa tärkeän neuvon kaikille treenikämpällä metelöiville uusille bändeille

22.2.2016 07:51

Saksalainen Rock Hard -lehti järjesti kiintoisan haastattelun, kun Saksan oman metalliveteraanin Acceptin laulaja Mark Tornillo istui alas Judas Priest -ikoni Rob Halfordin kanssa ja kyseli tältä kuulumisia. Haastattelu tehtiin viime vuonna, mutta nyt se nähtävissä myös YouTubessa.

Halford puhuu aiheista, jotka tuntuvat putkahtelevan esille nykyään melkein jokaisessa vanhan koulukunnan rockbändin haastattelussa: levymyynnin hankaluudesta, sosiaalisesta mediasta (Halford kertoo viettävänsä paljon aikaa somessa ja etenkin Instagramissa!) ja rockin väitetystä kuolinkamppailusta. Viimeksi mainittuun Priest-laulaja ei usko.

– Olihan se erilaista vuonna 1970 ja 1980. Mutta nyt onkin vuosi 2015. Suhtaudu siis asioihin sen mukaan, mitä tapahtuu nyt eikä sen mukaan, mitä tapahtui ennen. Koska mennyt on mennyttä, Halford sanoo viisaasti.

– Minusta kuitenkin jonkin väittäminen kuolleeksi [kuten Gene Simmons väitti taannoin rockista – toim. huom.] on inhottava potku kaikkien niiden nuorten bändien munille, jotka tekevät kaikkensa päästäkseen eteenpäin. Minusta rock pikemminkin kukoistaa, ja olen todella innoissani tulevaisuudesta.

Kun Halfordilta kysyttiin, mitä neuvoja hän antaisi uusille bändeille, laulaja painotti yhdessä tekemisen ja hauskanpidon merkitystä.

– Heti alkajaisiksi minusta muusikoiden pitäisi tavoitella sitä taikaa, mikä tapahtuu, kun jamittelee kavereiden kanssa treeniksellä. Olette kaikki siellä soittamassa ja jotain tapahtuu, ja se jokin antaa sinulle energiaa ja intohimoa. Siitähän se alkaa, Halford sanoo.

– Sitten homman nimi onkin, että sitä tunnetta täytyy ylläpitää. Täytyy tehdä kaikkensa, että se pysyisi sydämessä. Minä olen tehnyt Priestin kanssa jo niin monta keikkaa, että olen seonnut laskuissa, mutta saan silti uskomattomat fiilikset siitä, kun menen bändin kanssa lavalle ja alan laulaa. Se tunne ei ole koskaan jättänyt minua.

– Niinpä neuvoni on tämä: iloitse bändistäsi niin paljon kuin vain voit. Siitä, kun olette yhdessä, olette eräänlaisia aseveljiä, vaikka tietenkin myös tyttöjä näkyy bändeissä aiempaa enemmän. Ja kaikki te uskotte yhteiseen unelmaan ja taistelette sen puolesta. Ajan mittaan se voi käydä vaikeammaksi, kun täytyy olla myös liikemies, täytyy tehdä haastatteluja, täytyy kantaa kaikkea ylimääräistä painolastia. Mutta silti täytyy odottaa silmät kiiluen sitä hetkeä, että pääsee nousemaan lavalle.

Ei huonompi neuvo. Siis muusikot: viettäkää vähemmän aikaa kaiken bändin ympärillä tapahtuvan tilpehöörin parissa ja enemmän treenikämpällä kaljaa särpien. Jos hauskuus menee, menee koko bändi.

Ja niin, Halford sanoi haastattelussa myös, että Judas Priest tekee vielä uuden levyn. Koska bändiä huvittaa tehdä niin.

Lisää luettavaa