Juhannussuunnitelmat auki? Katsasta Soundin menotärpit

19.6.2014 12:50

Kokot palamaan (huomenna), keskikesän juhla on täällä taas! Juhannusaatto on huomenna ja juhlan kunniaksi järjestetään musiikillisia karkeloita ympäri Suomea.

Monet musapainotteisista tapahtumista käynnistyvät jo tänään torstaina. Kokosimme valintaa helpottamaan kattauksen menovaihtoehtoja eri puolilta maata, olkaa hyvät.

Himosfestival, Jämsä 19.−21.6.

Mikä? Keski-Suomen järvimaisemissa Jämsässä juhlittava juhannusfestivaali. Himoksella on festaroitu vuodesta 1999 lähtien. Viime kesänä tapahtuma rikkoi 46 000 kävijällä yleisöennätyksensä.

Miksi ja kenelle? Kotimaan eturivin artistit ja keskisuomalaiset järvimaisemat. Kaikkiruokaisille musiikinystäville.

Viisi esiintyjätärppiä? Pariisin Kevät, Jenni Vartiainen, Martti Servo & Napander, Happoradio ja Ruudolf & Karri Koira & Musta Barbaari. Täysi esiintyjälista löytyy täältä.

Kalajoen Juhannus, Kalajoki 19.−21.6.

Mikä? Pohjanmaalla, Kalajoen Hiekkasärkillä maan suurimman leirintäalueen vieressä järjestettävä perinteinen juhannusfestivaali. 

Miksi ja kenelle? Koska Hiekkasärkät. Katri Helena ja Kalajoen hiekat. Eurodancesta, 1990-luvusta sekä monenmoisesta kotimaisesta hittimusasta pitäville.

Viisi esiintyjätärppiä? Pandora Live Band, Sanni, Basic Element, Haloo Helsinki! ja Popeda. Täysi esiintyjälista aikatauluineen täällä.

Wibes Midsummer Festival, Mäntyharju 20.−22.6.

Mikä? Uusi tulokas. Ensimmäistä kertaa tänä juhannuksena Etelä-Savossa Mäntyharjulla järjestettävä, soundsystem-kulttuuriin pohjautuva ja tänä kesänä reggaemusiikkiin keskittyvä tapahtuma.

Miksi ja kenelle? Musiikin lisäksi kestävään kehitykseen huomiota kiinnittävässä tapahtumassa on myös erilaisia työ- ja taidepajoja. Reggaen ja sen eri suuntausten ystäville.

Viisi esiintyjätärppiä? Raappana, Kuningasidea, Hossni, Maria Alexandra ja Ras Henry & Fin Jam. Täysi esiintyjälista aikatauluineen täällä.

Nummirock, Kauhajoki 19.−21.6.

Mikä? 1980-luvun puolivälistä asti Kauhajoen Nummijärven rannalla järjestetty raskaampaan musiikkitarjontaan keskittyvä juhannusfestari.

Miksi ja kenelle? Metalliperinteet kunniaan. Metalliväelle.

Viisi esiintyjätärppiä? W.A.S.P. (USA), Behemoth (POL), Speedtrap, Stone ja Mokoma. Täysi esiintyjälista aikatauluineen täällä.

Visulahden juhannus, Mikkeli 20.−21.6.

Mikä? Viime vuonna tulikasteensa saanut juhannusfestari.

Miksi ja kenelle? Nostalgiasta sekä monenmoisesta hittimusiikista nauttiville.

Viisi esiintyjätärppiä? Kolmas Nainen, Matti Nykänen, Klamydia, Hausmylly ja Waldo’s People. Täysi esiintyjälista aikatauluineen täällä.

(Kuva: Visa Högmander)

Lisää luettavaa