Tuplajuhlavuotta viettävä Jukka Orma julkaisee neljännesvuosisadan valmisteilla olleen albumin

Laulavalla kitaravelholla piisaa ilon aiheita vuonna 2016.

Jukka Ormalla on syitä hymyyn. Kuva: Jouni Harala

Jukka Ormalle vuosi 2016 on monella tapaa erityinen. Hassisen Kone- ja Siekkari-kitaristina tietoisuuteemme noussut, myös muiden muassa Baddingin, Remun ja Kojon rinnalla musisoinut Orma paitsi juhlii tänä vuonna kuusikymppisiään, myös viettää 45-vuotistaiteilijajuhlaansa. Lisäksi Orma julkaisee albumin. Eikä kyseessä mikä tahansa kiekko olekaan: huhtikuun 15. päivä ilmestyvää Orman oppivuodet -levyä on nimittäin valmisteltu 1990-luvun alusta asti.

Jotkut biisit ovat 90-luvulta, Kirsikkapuu niinkin kaukaa kuin vuodelta 1975.”

Orman oppivuosien kerrotaan olevan synteesi tyylitajustaan kiitellyn muusikon tähänastisesta elämästä ja tekijyydestä. Vuosien varrellahan Orma on muusikkoutensa ohella opiskellut sekä musiikkia Sibelius-Akatemiassa että sanskritia Helsingin yliopistossa, opettanut soittamista, maalannut öljyväritauluja, rakentanut erinäisiä erikoisia instrumentteja, politikoinut, luennoinut ja tehnyt radiota noin esimerkiksi.

– Tämä levy on elämäntarina. Jotkut biisit ovat 90-luvulta, Kirsikkapuu niinkin kaukaa kuin vuodelta 1975, Orma paljastaa ja jatkaa:

– Mukana on roinaa, rajua ja rujoa elämää plus rakkautta, sekä kaikkea tuosta välistä. Ilman rakkautta en olisi tässä.

Jukka ja poppoo. Kuva: Jori Grönroos

Basisti Eeva Koivusalon, rumpali Anssi Nykäsen sekä Orman pitkäaikaisena yhteistyökumppanina tunnetun, tuottaja-muusikko Roni Martinin kanssa kasattu uutuuspitkäsoitto sisältää 18 aiemmin levyttämätöntä, Orman itsensä myös laulaen tulkitsemaa kappaletta, joista jokainen on maestron säveltämä. Biiseistä valtaosan (15) Orma on myös sanoittanut.

Povata uskaltaneekin, että ensin cd:nä (15.4.) ja myöhemmin (alkukesästä) tuplavinyylinä julkaistava Orman oppivuodet tulee tarjoilemaan mitä varminta nannaa kaikille ”hullun professorin” ystäville. Kappalelistaa voit silmäillä jo nyt ohesta.

Jukka Orma: Orman oppivuodet

1. Unikuvat
2. Aamunkoiton maa
3. Majakka
4. Himon vallassa
5. Yön mustat silmät
6. Käärmeviinaa
7. Laila
8. Musta moottori
9. Ihmisoikeuksien julistus
10. Xyneitä riittää
11. Kenet vuuduu saa
12. …ja rukoillaan
13.
Bengali blues
14. Kukkuluuruu
15. Aavelaiva
16. Supersihkoo
17. Aika
18. Kirsikkapuu

Orman edellinen soololevy Öisin olemme samanlaisia on vuodelta 2012.