Juoni tiivistyy – paljastuuko oudon sarjakuvabändin takaa suomalainen metallisuuruus?

Mikä ihmeen bändi on Belzebubs? Tällainen salaperäinen kokoonpano on kiinnitetty suurelle Century Media -levy-yhtiölle, mutta sen kummempaa tietoa orkesterista ei olekaan. Tai siis sen verran nyt on selvää, että bändi perustuu J.P. Ahosen piirtämään samannimiseen sarjakuvaan, mutta keitä ovat Hubbath-, Obesyx-, Sløth- ja Samaël -taiteilijanimien taakse kätkeytyvät muusikot?

On täysin mahdollista, että mysteerin vastaus komeilee aivan nenän edessä – bändihän kuulostaa liki yksi yhteen suomalaiselta Insomniumilta, joka muuten myös levyttää Century Medialle. Samaan johtopäätökseen ovat päätyneet useat Youtube-kommentoijat: ”I’m really looking forward to this Insomnium album”, kirjoittaa eräskin nimimerkki alempana olevan levyjulkistusvideon alla.

Belzebubsin debyyttilevy Patheon of the Nightside Gods joka tapauksessa julkaistaan 26. huhtikuuta. Tähän asti julkaistujen pätkien perusteella tiedossa on aivan mainiota musiikkia, oli yhtyeen gorillazmaisesta sarjakuvaimagosta sitten mitä mieltä tahansa. Odottelemme mielenkiinnolla! (Myös kommenttia Insomniumin Niilo Seväseltä.)