Jussi Hakulisen siunauksella tehty Yö-musikaali tulee ensi-iltaan alkuvuodesta – ”Kunnianosoitus hänen ja Olli Lindholmin mittavalle elämäntyölle”

Lindholmia esittää Matthau Mikojan, Hakulista Erik Kraemer.

Yö-yhtyeen vaiheista ja sen yhtyeen perustajista Olli Lindholmista ja Jussi Hakulisesta kertova Joutsenlaulu-musikaali tulee maailmanensi-iltaan 27. tammikuuta 2023. Esityspaikka on itseoikeutetusti Porin Promenadisali. Vuoden mittaan esityksiä on ympäri Suomen.

”Talvella 2022 sovimme Jussi Hakulisen kanssa musikaalin tekemisestä. Hän oli todella innoissaan musikaalin syntymisestä ja oli sen hengessä mukana. Olemme äärimmäisen surullisia hänen äkillisestä menehtymisestään. Musikaali on kunnianosoitus hänen ja Olli Lindholmin mittavalle elämäntyölle, joka on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen suomalaisten sydämiin”, kertoo käsikirjoittaja Katariina Leino.

Olli Lindholmia esittää muusikko Matti Mikkonen alias Matthau Mikojan, joka on Popedan alkuperäiskitaristin Arwo Mikkosen poika. Hän on luonut uraa muun muassa Bloodpit-yhtyeen keulakuvana sekä omalla Matthau Mikojan Bandillään. Teatterikokemusta hänellä on muun muassa Juice Leskisen roolista Viidestoista yö -musikaalissa. Jussi Hakulista esittää puoletaan Erik Kraemer, joka on nähty musiikkiteatterilavoilla muun muassa Rauli Badding Somerjokena sekä Mikko Alatalona. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Elisa Lairikko, Simo Pirttimaa, Jussi Ojanen, Simo Stenman ja Petri Lairikko. Musikaalin tuottaa Suomen Musiikkiteatteri.

Joutsenlaulun esityksiä on keväällä 2023 yhteensä 30 kappaletta. Kiertue ulottuu Poriin, Tampereelle, Turkuun, Ouluun, Lahteen, Kuopioon, Vantaalle, Espooseen, Keravalle, Lohjalle, Järvenpäähän, Porvooseen, Jyväskylään, Hämeenlinnaan, Rovaniemelle, Raaheen, Kajaaniin, Ylivieskaan ja Imatralle. Kesällä 2023 esityksiä nähdään Ruissalon kesäteatterissa Turussa. Konserttisalikiertue jatkuu myös syksyllä 2023. Katso tarkempi esityskalenteri täältä.

Lindholm ja Hakulinen perustivat Yö-yhtyeen Porissa vuonna 1981. Pian perustamisen jälkeen yhtye voitti rockin SM-kisojen Porin karsinnat ja sijoittui kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Yö kohosi Suomen suosituimpien yhtyeiden joukkoon vuonna 1983 Jussi Hakulisen säveltämillä kappaleilla Likaiset legendat ja Särkynyt enkeli. Hakulisen kynästä olivat lähtöisin monet muutkin Yön klassikot kuten Joutsenlaulu, Rakkaus on lumivalkoinen, Kiitos ja kunnia ja Hän tanssii kanssa enkeleiden.

Olli Lindholm menehtyi 12. helmikuuta 2019. Jussi Hakulinen menehtyi puolestaan viime elokuussa.