Juuri kun luulimme tietävämme Princestä kaiken, edesmenneen muusikkolegendan sisko paljastaa, ettei miehen lempiväri ollutkaan purppura

Kyllähän miehen lempivärin olisi luullut olevan itsestäänselvyys, mutta niin vain maestro osasi yllättää tässäkin asiassa.

Harvaan muusikkoon on yhdistetty yhtä tiettyä väriä niin vahvasti, kuin purppuraa vuonna 2016 menehtyneeseen Princeen. Assosiaatio elää niin vahvana, että saimme äskettäin uutisoitavaksemme, kuinka newjerseyläinen Pantone-yhtiö nimesi uuden violetin sävyn miehen mukaan. Purple Rainista nyt puhumattakaan. Olisi siis melko helppoa olettaa, että tokihan nyt ”The Purple Oneksi” tituleeratun miehen lempivärikin löytyisi violetin eri variaatioista.

Luulo ei kuitenkaan ole tiedon väärti, sillä nyt taitelijan sisko Tyka Nelson paljastaa Spinin lainaamassa Evening Standardin haastattelussa, että Princen varsinainen lempiväri olikin kaikkea muuta kuin yleisesti luultiin. Puhuessaan huutokaupattavaksi tulevista muistoesineistä, Nelson mainitsi nimittäin seuraavaa: ”Hänen oranssi pilvikitaransa on minulle se kenties merkittävin poiminta. Se on hassu juttu, sillä ihmiset yhdistävät aina purppuran Princeen, vaikka hänen lempivärinsä oli oikeasti oranssi.”

No jopas! Tässäpä ajatus, joka tullee vaatimaan hieman totuttelua.

Päivitys 2.9.2017: On käynyt ilmi, että Princen sisarpuoli Sharon Nelson ei jaa Tykan käsitystä edesmenneen tähden lempiväristä. Billboardin lainaamassa tuoreessa lausunnossa Sharon nimittäin toteaa, että ”vastoin aiemmin väitettyä, purppura oli ja on edelleen Princen väri.” Sharon tarkentaa Princen pitäneen ”monista sateenkaaren väreistä”, mutta ”rakastaneen erityisesti purppuraa, sillä se edusti hänelle kuninkaallisuutta.”

”Purppura sai hänet tuntemaan itsensä Princemäiseksi”, Sharon avartaa muusikon motiiveja ”tunnusvärinsä” valinnan taustalta.

Tämähän menee mielenkiintoiseksi. Kumpi leideistä mahtaakaan olla lopulta oikeassa?