Tuomari päätti Princen jättiomaisuuden kohtalosta – potille onkin tähän saakka riittänyt halukkaita jakajia jos jonkinlaisia

Minnesotalainen tuomari Kevin Eide on päättänyt viime huhtikuussa menehtyneen Princen omaisuudenjaosta, uutisoi NME. Koska muusikkolegenda menehtyi ilman voimassa olevaa testamenttia, Eide julisti miehen perijöiksi tämän siskon Tyka Nelsonin sekä sisarpuolet Sharon Nelsonin, Norrine Nelsonin, John Nelsonin, Omarr Bakerin ja Alfred Jacksonin.

Maksun kanssa asia ei olekaan sitten aivan yksinkertainen, sillä perinnön saajaksi on ilmoittautunut yli 45 henkilöä, joista osa on väittänyt olleensa milloin Princen vaimo, lapsi tai muu lähisukulainen. Tietääpä Rolling Stone kertoa jopa coloradolaisesta linnakundista, joka väitti olevansa Princen poika. DNA-testi kumosi kuitenkin tämän väitteen heti alkutekijöihinsä. Eide on kuitenkin ilmoittanut ottavansa jokaisen vetoomustuomioistuimen hänelle lähettämän vaateen harkintaansa, eikä perintöä voida jakaa ennen kuin kaikki avoimet vetoomukset on käsitelty.

Princen sisarten asianajaja puolestaan esittää, että lisäviivytykset nostavat omaisuuteen liittyviä menoja sekä hidastavat turhaan sen tehokasta hallintaa ja jakoa. Tuomioistuin arvioi Princen omaisuuden arvoksi noin 200 miljoonaa dollaria, josta noin puolet on varattu veroihin.