Juuri Suomessa vierailleen Def Leppardin kitaristi: ”Nykybändeiltä puuttuu munaa!”

24.6.2019 09:09

Kappas, sieltähän tulee suoraa tekstiä. Blabbermouth uutisoi Def Leppardin Vivian Campbellin Graspop Metal Meetingin yhteydessä antamasta haastattelusta, jossa kitaristi kommentoi nykymaailman menoa. Eikä se meno näytä 56-vuotiaan Campbellin silmissä parantuneen ajan mittaan.

Campbelliltä kysyttiin, mitä hänen mielestään nykymusiikista puuttuu, ja erityisesti kaivattiin kommenttia aloittelevien artistien tilanteesta. Vastaus oli varsin simppeli.

”Artistien pitäisi löytää oikea tasapaino riittävän taidokkuuden ja oikean asenteen välillä. Kun kuulen uusia bändejä – ei välttämättä rockbändejä, vaan ihan kaikista genreistä – monelta niistä puuttuu…” Campbell aloitti vastauksensa.

”Tarkoitan, että heillä on lahjoja ja he osaavat tehdä biisejä, mutta heillä ei ole munaa. Kun kuuntelet jotain 1990- tai 1980-luvuilta, siinä oli jotain maanläheistä. Silloin täytyi olla pyrkimys johonkin.”

”Def Leppardin Phil Collen on 61-vuotias, enkä minä ole paljoa jäljessä. Olemme bändinä päässeet tietylle tasolle ja olemme taitavia hommassamme, mutta osaamme soittaa silti kunnon vitun rock-asenteella.”

Vai sillä tavalla. Tietysti voi muistella, miten esimerkiksi eräskin Remu Aaltonen manasi 1980-luvulla, kuinka silloin rockissa oli pelkkiä ”riikinkukkoja sulat perseessä” – kaunis kuvailu esimerkiksi Def Leppardin keulakuvittamasta glam rock -skenestä – ja miten ennen vanhaan oli sentään kunnollista. Jäämme odottamaan, millaisin sanankääntein nykyartistit kommentoivat aikanaan 2030-luvun bändejä.

Lisää luettavaa