”On niin paljon kaikkea, mistä haluaisin häntä vielä kerran kiittää” – Leonard Cohenin poika muistelee isäänsä sosiaalisessa mediassa

Adam Cohen

Leonard Cohenin poika Adam julkaisi Facebook-tilillään isäänsä käsittelevän viestin. Itsekin muusikkona kunnostautunut Adam kertoo isänsä hautajaisista ja kertaa yleisölle vielä hieman tuntojaan edesmenneestä laulajasuuruudesta.

”Siskoni ja minä hautasimme isäni juuri Montrealissa”, Adam Cohen kirjoittaa eilisaamuna julkaistussa viestissään.

”Mukana hautajaisissa oli vain lähin perhe ja muutama pitkäaikainen ystävä. Hänet laskettiin äitinsä ja isänsä viereen koristelemattomassa mäntyarkussa, aivan kuten hän halusi.”

Leonard Cohenin loppuaikojen levyjen tuottamiseen osallistunut Adam jatkaa viestissä vielä pitkään, kuinka paljosta hän on isälleen kiitollinen. Lisäksi hän kiittää yleisöä kaikesta tuesta ja sympatiasta, mitä Cohenin perheelle on annettu.

”Ajattelen tätä kirjoittaessani isäni ainutlaatuista yhdistelmää itsensä paheksumista ja arvokkuutta. Ajattelen hänen helposti lähestyttävää eleganssiaan, hänen karismaansa, hänen menneen maailman herrasmiesmäisyyttään ja omin käsin rakennettua työmääräänsä”, Adam kirjoittaa.

”On niin paljon kaikkea, mistä haluaisin häntä vielä kerran kiittää. Haluaisin kiittää häntä tuesta, hänen jakamastaan viisaudesta, maratonkeskusteluista ja älykkäästä huumorintajustaan. Haluaisin kiittää häntä siitä, miten hän opetti minut rakastamaan Montrealia ja Kreikkaa. Ja kaikesta musiikista: ensinnäkin hänen omasta musiikistaan, joka teki minuun vaikutuksen jo poikana, ja myöhemmin kannustuksesta tehdä omaa musiikkiani sekä lopuksi etuoikeudesta saada tehdä musiikkia hänen kanssaan.”

”Kiitos ystävällisistä viesteistänne, kaikesta sympatiasta ja rakkaudestanne isääni kohtaan.”

Leonard Cohen kuoli 82-vuotaana 7. marraskuuta.