Kaikki eivät olleet innoissaan Ronnie James Dion Black Sabbath -pestistä – ”Hänen päälleen syljettiin ja hänelle buuattiin”, muistelee vaimo

19.7.2022 10:00

Kaikki Black Sabbath -fanit eivät olleet innoissaan Ronnie James Dion astumisesta Ozzy Osbournen tyhjäksi jättämiin saappaisiin, sanoo edesmenneen laulajasuuruuden vaimo ja manageri Wendy Dio.

”Hänen päälleen syljettiin ja hänelle buuattiin”, Wendy muistelee radioääni Danny Stoakesin haastattelussa.

Wendy sanoo Ronnien alkutaipaleen yhtyeessä olleen ”hyvin vaikea”, ja että tällä oli ”suuret saappaat täytettävänään”.

”Kun Ozzy oli huippukunnossa, hän oli yksi parhaista keulakuvista koskaan yhdessä David Lee Rothin kanssa”, Wendy sanoo. ”Hän ei ollut loistava laulaja — Ronnie oli — joten kun [Ronnie] liittyi bändiin, bändin musiikki muuttui hieman. Se oli melodisempaa ja täysin erilaista.”

”Olen aina sanonut samaa: on Black Sabbath [Ozzyn kanssa] ja on Black Sabbath [Ronnien kansa], ja molemmat ovat yhtä hyviä”, Wendy jatkaa. ”Toinen ei ole parempi toista, ne ovat vain erilaisia — täysin erilaisia.”

”Ozzy oli innovaattori, ja se musiikki oli heavy metalin alkusysäys, enkä voisi koskaan vähätellä sitä”, Wendy lisää. ”Mutta Ronniella oli vaikutuksensa; hän oli erilainen. Hän oli melodisempi, hänen kappaleensa olivat erilaisia ja hänen lavaesiintymisensä oli erilaista. Mutta se oli hyvin vaikeaa. Aluksi hänen päälleen syljettiin ja hänelle buuattiin, mutta Ronnie jatkoi oman juttunsa tekemistä. Ja sitten nuoret alkoivat hyväksyä hänet. Itse asiassa jotkut nuoret eivät edes tiedä Black Sabbathista ennen Heaven And Helliä, mutta se on jo sitten nuorempaa sukupolvea.”

Voit kuunnella 38-minuuttisen haastattelun kokonaisuudessaan alta.

Lisää luettavaa