Kärtsy Hatakan Head First julkaisi toisen näytteen 30 vuoden viiveellä ilmestyvältä debyytiltään – Katso Sand Castles -video

"Ennen kappale oli hieman hitaampi ja ehkä vähän raskaampi, mutta modernisoimme sen sopimaan 2020-luvun standardeihin", kommentoi kitaristi Jaani Mattila.
28.4.2022 16:04

30 vuotta sitten Kärtsy Hatakka pyöritti Waltarin ohessa funkia, metallia ja progressiivista rockia sekoitellutta Head First -yhtyettä, joka tunnettiin kovana keikkakoneena, mutta jonka toiminta kuitenkin hiipui Waltarin saadessa jalansijaa ulkomailta ja vieden Hatakan kaiken huomion.

Nyt yhtye julkaisee vuosikymmenien viiveellä esikoispitkäsoittonsa 27. toukokuuta. Levyltä jo aiemmin maistiaisena julkaistu Stars of Life -single saa tulevana perjantaina (29.4.) seuraa toisesta singlelohkaisusta Sand Castles, jonka musiikkivideon voit katsoa jo nyt tuosta alta.

Sand Castles on kappaleena hyvin ominaista Head Firstiä. Tarina kertoo tyypistä, joka elää kuvitelmiensa varassa, eikä näe todellisuutta ympärillään. Joidenkin mielestä on tyylikästä elää narsistisen rock-staran roolissa, mutta se ei vie eteenpäin, vaan loppujen lopuksi sitä vain päätyy erilaisten kriisien ympäröimäksi”, Hatakka avaa kappaleen sanomaa.

Sand Castlesin riffi syntyi sohvalla kitaraa muuten vain soitellen, samalla kun katsoin telkkaria tai jotain muuta ’tärkeää’. Rummut toimivat riffin tärkeänä osana. Samin (Timonen, rummut) haamuiskut ja riden rytmitys tukevat biisiä ja saavat sen rullaamaan hienosti. Ennen kappale oli hieman hitaampi ja ehkä vähän raskaampi, mutta modernisoimme sen sopimaan 2020-luvun standardeihin”, toteaa kitaristi Jaani Mattila.

Yhtyeen nykykokoonpanoon kuuluvat Hatakan, Mattilan ja Timosen lisäksi tuoretta verta mukanaan tuova basisti Jesper Anastasiadis, joka on tuttu myös Turisas-yhtyeen riveistä.

Sand Castles on omia lemppareitani levyltä, siinä on kaikkea. Sopivan ripeä tempo, tiukkaa riffiä ja hienoa melodiaa. Kertsi on erittäin Kärtsy, ja siis vain hyvällä tavalla”, Anastasiadis sanoo.

Lisää luettavaa