Karu meno: entinen Ozzy Osbourne -kitaristi kertoo kuulleensa potkuistaan hieman eri taholta kuin odottaa saattaisi

Kitaristi Jake E. Lee kertoo Eonmusicille myöntämässään haastattelussa nykyisin jo hupaisana pitämänsä tarinan siitä, kuinka sai kuulla saaneensa potkut Ozzy Osbournen yhtyeestä. Yleinen luulohan on, että miestä olisi informoitu työsuhteen päättymisestä tylysti sähkeen välityksellä, mutta tämä ei Leen mukaan pidä kuitenkaan paikkaansa.

”Minulla ei ollut aavistustakaan siitä, mitä tuleman piti, mutta se ei todellakaan tullut sähkeenä!”, Lee toteaa. ”Tapahtuihan se toki 80-luvulla, ja luulisin ihmisten käyttäneen silloin sähkeitä, mutta itse en saanut tietoa sen välityksellä.”

”Sharon Osbourne soitti ja sanoi haluavansa tavata illallisella”, mies jatkaa. ”Olihan siellä merkkejä ilmassa, sillä hän puhui muun muassa siitä, että ’Sitten kun sinulla Jake on oma bändi’. Hänen tärkein neuvonsa taisi olla, että ole aina ajoissa: ’Kun olet bändin pomo, sinun tulee tavallaan näyttää esimerkkiä ja olla aina ajoissa.’ Se oli oikeastaan ainoa vihje jonka sain.”

”Jaoin huoneeni niihin aikoihin kitarateknikkoni kanssa, ja hän tuli takaisin Rainbow’sta, jossa hän oli törmännyt [Leen Ozzy-tovereihin] Philiin [Soussan, basso] ja Randy Castilloon [rummut], jotka olivat kysyneet häneltä, että ’Mitäs meinaat tehdä nyt kun Jake on ulkona bändistä?’ Niinpä hän juoksi kotiin ja kysyi heti minulta, että ’Jäbä, oletko saanut potkut?’ Vastasin että en. Hän intti, että ’Taisitpa saada.’ Minä siihen: ’Enhän. Kävin juuri illallisella Sharonin kanssa, ja me juttelimme ummet ja lammet. Luulisi hänen nyt kertoneen minullekin potkuista. Hän sanoi vain, että ’Randy ja Phil väittivät vähän muuta’, johon en voinut vastata kuin: ’Ei herranjestas!'”

”Niinpä soitin Sharonille ja sanoin, että ’Kuulin juuri mitä hulluimman huhun’. Hän murtui ja myönsi että se piti paikkansa. Kysyin, että ’Mitä, olenko saanut potkut?’, johon hän sanoi: ’Kyllä. Juuri siksi minä pyysin sinut illalliselle.'”

Vaikka yhteistyö ei päättynytkään aivan tahdikkaimmissa merkeissä, Lee kertoo aikansa bändissä sujuneen oikein mallikkaasti.

”Tulimme erittäin hyvin toimeen silloin kun olin bändissä”, mies vakuuttaa. ”Pidin meitä silloin ystävinä. Se, että hänen piti antaa minulle potkut, mutta ei pystynyt kertomaan niistä minulle, on näin jälkeenpäin ajateltuna melko hupaisaa. Sinä iltana se ei kuitenkaan ollut kovinkaan hauskaa.”

Alunperin vuoden 1983 Bark At The Moonilla ja kolme vuotta myöhemmin ilmestyneellä The Ultimate Sinillä kitaroinut mies paljasti lisäksi samaisessa haastattelussa Osbournen leirin pyytäneen häntä takaisin ruotuun vuoden 2010 Scream-albumille. Nuo keskustelut olivat miehen mukaan kuitenkin nopeasti ohi ja kitaristin pestin kyseiselle albumille pokkasi itselleen kreikkalaissyntyinen virtuoosi Gus G.