Kasvain on poissa – Wilko Johnson toipuu

Muun muassa Dr Feelgoodissa ja soolouralla vaikuttanut Wilko Johnson kertoi BBC:lle keskiviikkona ”parantuneensa” parantumattomasta haimasyövästä. Tampereella, Turussa ja Helsingissä tammikuussa esiintyneellä Johnsonilla diagnosoitiin syöpä vuonna 2012.

Kitaristilegenda kieltäytyi kemoterapiasta ja hänelle ei annettu montaakaan kuukautta elinaikaa. Kasvain poistettiin leikkaamalla huhtikuussa.

− Leikkaus kesti yksitoista tuntia. Kasvain oli kolmen kilon eli pienen vauvan painoinen, leikkauksesta edelleen toipuva Johnson kommentoi BBC:lle Q-musiikkilehden palkintogaalassa Lontoossa.

− Kasvain saatiin poistettua kokonaan. He paransivat minut, Johnson sanoi.

Wilko Johnson lähti Suomessakin pysähtyneelle jäähyväiskiertueelle vuonna 2013 ja äänitti albumin The Who -laulaja Roger Daltreyn kanssa. Mies luuli, että se olisi viimeisiä asioita, joita hän elämässään tekee.

− Lääkärini otti viime vuoden lopulla yhteyttä ja totesi, että jotain outoa on meneillään, koska olin vielä elossa. Olin jo sinut asian kanssa, että kuolen. En masentunut asiasta, vaan päätin parhaani mukaan nauttia siitä ajasta, mikä minulla on jäljellä.

− Nyt kasvain on poistettu. Se on outoa ja siihen on jotenkin vaikeaa suhtautua, Icon Award -palkinnon gaalassa saanut Johnson totesi.

Lue tarkemmin asiasta BBC:n uutisesta.

(Kuva: Mikko Meriläinen)