Katastrofaalisen Fyre Festivalin järjestäjälle tuomio – tuomari ei tuntenut armoa ”sarjahuijaria” kohtaan

Luksusmajoitusta Fyre Festivalin malliin.

Aina välillä paha näyttää saavan palkkansa. Muun muassa Vice uutisoi, että musiikkimaailmaa kohtauttaneen Fyre Festival -sekasotkun johtohahmo Billy McFarland tuomittiin torstaina kuuden vuoden vankeuteen useasta petoksesta. Korvauksia McFarland joutuu maksamaan 26 miljoonan dollarin edestä.

Fyre Festival nousi otsikoihin vuonna 2017, kun kauhutarinat Bahamalla järjestetystä tapahtumasta alkoivat levitä. Festivaalia oli markkinoitu kalliina deluxe-tapahtumana, jossa yleisö pääsisi nauttimaan täyshoidosta ja huippuartistien erikoiskeikoista. Loppujen lopuksi tapahtumassa esiintyi vain yksi paikallisten muusikoiden muodostama yhtye, eikä paikalla ollut edes riittävästi vessoja tai juomavettä. Tarjottu ruoka oli kaukana luvatuista kulinaristisista nautinnoista, ja kaiken huipuksi monet katsojat jäivät jumiin saarelle paluulentojen peruunnuttua.

Festivaaliskandaali oli vain yksi oikeudenkäynnin syytekohdista. McFarland tuomittin myös lipunmyyntihuijauksesta, jossa hän kauppasi olemattomia pääsylippuja Grammy-gaalan kaltaisiin tapahtumiin.

McFarland pahoitteli oikeudessa tekojaan useaan otteeseen, mutta tuomari ei ollut vakuuttunut. ”Johtopäätökseni on, että vastaaja on sarjahuijari, ja hänen petollisuutensa on kuin päättymätön ympyrä”, tuomari Naomi Buchwald totesi. Hän lisäsi, ettei esimerkiksi Fyre Festival ollut vain epäonninen, poskelleen mennyt musiikkitapahtuma, vaan se oli alun alkaenkin järjestetty pahat mielessä.