Katastrofiksi osoittautuneen luksus-festivaalin järjestäjät haastettu oikeuteen – korvausvaateet aiheeseen sopivasti poskettomissa sfääreissä

1.5.2017 20:43

Raportoimme viikonloppuna totaalisen vihkoon menneistä Fyre Festivaleista, joissa jotakuinkin kaikki, mikä vain pieleen pystyi menemään, myös meni – ja pahasti. Järjestäjät ovat sittemmin alkaneet palautella rahoja pettyneille festivaalivieraille hakemuksia vastaan, mutta ainakaan yhtä miestä tämä kädenojennus ei lohduta sitten alkuunkaan. Daniel Jung -niminen festivaalivieras on nimittäin nostanut korkean profiilin asianajaja Mark Geragosin välityksellä kanteen järjestäjiä vastaan, vaatien 100 miljoonan dollarin hyvitystä kokemastaan vääryydestä.

Stereogumin tietojen mukaan haasteen kohteena ovat Billy McFarland ja räppärinä tunnettu Ja Rule sekä herrojen yhteinen Fyre Media, Inc. -yritys. Jung syyttää miehiä petoksesta ja sopimusrikkomuksesta, haasteen sisältäessä muun muassa seuraavanlaiset perusteet: ”Puute asianmukaisesta ruoasta, vedestä, suojasta ja lääkäripalveluista loivat vaaralliset, paniikinomaiset olosuhteet festivaalivieraiden keskuuteen. He löysivät itsensä yhtäkkiä eristettyinä kaukaiselta saarelta ilman perustasoista muonitusta ja varustusta. Tilanne oli lähempänä Nälkäpeliä tai Kärpästen Herraa kuin Coachellaa. Festivaalivieraat selviytyivät säännöstelemällä leipää ja juustoviipaleita ja yrittivät suojautua luonnonvoimilta ainoassa syytettyjen tarjoamassa suojassa: harvakseltaan pystytetyissä FEMA-teltoissa.”

Saapa nyt siis nähdä, millainen saaga tästä vielä oikein kehkeytyykään.

Lisää luettavaa