Luksus-festareista totaalinen pannukakku: vieraille ei tarjolla luvattua majoitusta, ruokaa eikä loppujen lopuksi esityksiäkään

Kuvan Rambo ei liity tapaukseen.

Bahaman Exumalla järjestettävät kaikkien aikojen ensimmäiset Fyre Festival -bakkanaalit ovat osoittautuneet täydelliseksi katastrofiksi, sillä alunperin kolmipäiväiseksi kaavailtu festivaali jouduttiin perumaan heti alkutekijöihinsä järjestelyjen petettyä pahemman kerran.

Billboardin raportin mukaan paikalla ei ollut juuri sen enempää henkilökuntaa kuin ruokaakaan ja itse festivaalialue oli edelleen työn alla ensimmäisten vieraiden saapuessa paratiisisaarelle. Myös etukäteen luksusluokkaan kuuluvaksi tituleeratut majoitukset paljastuivat paikalla olijoiden mukaan lähinnä hätämajoitusteltoiksi ja huippukokkien valmistamat gourmet-ateriat styrox-astioista tarjoilluiksi voileiviksi.

Edessä oleva katastrofi alkoi muotoutua jo torstai-iltana, kun pääesiintyjä Blink-182 perui virallisesti esiintymisensä festivaaleilla. Muutama tunti tästä, ja lennot saarelle jouduttiin perumaan järjestäjien ollessa helisemässä jo paikalle saapuneiden vieraiden kanssa. Lopulta ylikansoitettua saarta alettiin evakuoida pettyneistä festivaalivieraista, mutta tämäkään ei ole sujunut täysin ongelmitta, sillä suuri osa tuhansia dollareita reissustaan maksaneista musiikinystävistä on edelleen jumissa Exuman lentokentällä poispääsyä saarelta odottaessaan.

Bahaman turismista vastaava ministeriö syyttää tiedotteessaan Fyre Festivalin järjestäjiä liian suuren palan haukkaamisesta: ”Tapahtuman järjestäjät vakuuttivat meille, että kaikki tarvittava oli tehty turvallisten ja onnistuneiden festivaalien läpiviemiseksi, mutta selvästikään heillä ei ollut kapasiteettia tämän kokoluokan tapahtuman hoitamiseksi”, ministeriö toteaa lausunnossaan ja jatkaa: ”Ryhmä ministeriön edustajia on saarella avustamassa Fyre Festivalin vieraita heidän turvallisen kotiinpaluunsa mahdollistamiseksi. Toiveemme on, että festivaalivieraat harkitsisvat paluuta Bahamasaarille vielä tulevaisuudessa.”

Alla vielä somessa jaettuja tunnelmapaloja festivaaleilta.

@fyrefestival @fyrebookings @alessandraambrosio @ruleyorkcity #fyrefestival #fyrescam

Henkilön Owwww (@ooshizzson) jakama julkaisu